Lovitura pentru Uber de la Curtea de Justitie a UE

Joi, 11 Mai 2017, ora 21:50
1011 citiri
Lovitura pentru Uber de la Curtea de Justitie a UE
Foto: Facebook/ Uber

Uber furnizeaza un serviciu de transport si trebuie sa obtina licenta pentru acesta, potrivit avocatului general al Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Aceasta opinie exprimata de Maciej Szpunar poate insemna o lovitura pentru compania americana, care sustine ca este doar o platforma digitala, transmite Reuters.

"Platforma electronica Uber, chiar daca este inovativa, cade sub incidenta transporturilor: Uber poate astfel sa i se ceara sa obtina licentele si autorizatiile necesare potrivit legilor nationale", se arata intr-un comunicat al Curtii de Justitie a UE.

Opinia avocatului general nu este obligatorie, dar judecatorii Curtii o respecta in majoritatea cazurilor.

Cazul a fost adus in atentia Curtii de catre soferii de taxi din Barcelona, care au argumentat ca Uber ii concureaza incorect cu serviciul UberPOP, care foloseste soferi fara licente.

Uber a anuntat ca va astepta decizia finala a Curtii de Justitie, in acest an, dar a adaugat ca, chiar daca va fi considerata o companie de transport, acest fapt nu va schimba cum este reglementata in majoritatea statelor europene.

Totusi, o decizie in acest sens "ar submina reforma necesara a legislatiei invechite care impiedica milioane de europeni sa acceseze un serviciu sigur de transport, aflat la distanta unui buton", afirma un purtator de cuvant al Uber intr-un comunicat.

Manifestatia anti-Uber s-a incheiat. Transportatorii au ajuns la un acord cu GuvernulUber si Primaria Capitalei le raspund transportatorilor si taximetristilor care au protestat la GuvernMiting de sustinere pentru Uber, in Piata Victoriei: Actiuni comuniste precum obligatia de a merge doar cu taxiul nu-si au locul in RomaniaCe spune Grindeanu despre manifestatia anti-Uber: In niciun caz, nu dam ordonanta

Uber, care permite pasagerilor sa solicite un serviciu de transport prin intermediul unei aplicatii de smartphone, s-a extins in Europa acum cinci ani.

Activitatea Uber a fost insa contestata in instante de companii de taximetrie si unele guverne europene, pentru ca nu respecta reglementarile locale stricte referitoare la obtinerea licentelor si la siguranta, care se aplica altor companii concurente.

Evaluata la 68 de miliarde de dolari, Uber a reintrodus o versiune cu licenta a serviciului sau la Madrid si Berlin, anul trecut.

In schimb, serviciul UberPOP este inca functional in Estonia, Polonia, Cehia, Norvegia, Finlanda si Elvetia.

Cazul de la Curtea de Justitie din Luxemburg este consid ...citeste mai departe despre "Lovitura pentru Uber de la Curtea de Justitie a UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#avocat Curte Justitie UE decizie Uber, #decizie Uber avocat UE, #Uber licenta serviciu transport , #Stiri Auto