Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

La ce trebuie să fii atent pentru a alege cea mai bună asigurare auto

La ce trebuie să fii atent pentru a alege cea mai bună asigurare auto

Dacă deţii un autoturism personal, ştii deja că trebuie să aloci, periodic, anumite sume, fie pentru diverse revizii ori reparaţii, fie pentru a circula liniştit, fără grija unor pagube produse în urma unor eventuale incidente în trafic. Când vine vorba despre asigurările auto, poţi găsi cele mai rentabile poliţe, dacă iei în considerare câteva sfaturi.

Pe piaţa financiară vei găsi o mulţime de societăţi de asigurare, cu fel de fel de oferte privind poliţele RCA şi CASCO. Este indicat să te informezi bine, înainte de a lua o decizie. Procesul în sine nu trebuie să fie dificil, dacă iei în considerare câteva aspecte de bază.

Cea mai rapidă modalitatea de a încheia RCA şi CASCO

Ai posibilitatea de a scăpa de drumurile până la sediul unei anumite companii de asigurare: poţi încheia poliţele RCA sau CASCO online, rapid, fie din faţa calculatorului, fie folosind telefonul mobil, de oriunde şi la orice oră. Trebuie să aloci doar câteva minute pentru completarea formularului dedicat, iar, în cel mai scurt timp, vei primi poliţa pe care ai ales-o, prin intermediul unui mail sau al curierului.

Alege un asigurator fără probleme la plata daunelor

Deşi preţul poliţei auto este important, acesta nu este singurul aspect care contează când vrei să închei asigurarea RCA sau CASCO. Orientează-te către o companie de asigurări fără un istoric negativ de plată. În caz contrar, vei avea de suferit în cazul în care maşina ta va fi implicată într-un accident sau va fi avariată. Dacă în cazul încheierii unei poliţe CASCO poţi risca să aştepţi mult şi bine pentru reparaţii, situaţia devine şi mai delicată în cazul întârzierii plăţii daunelor din partea asiguratorului RCA către şoferul vătămat. Acesta din urmă te poate acţiona în instanţă, pentru a plăti daunele din buzunarul tău.

Valabilitate în cât mai multe ţări

Ia în calcul şi acoperirea teritorială a unei poliţe auto, în funcţie de necesităţile tale, mai ales dacă îţi surâde gândul de a călători peste hotare. Ar fi indicat să alegi o soluţie cu o acoperire cât mai vastă. Astfel, vei putea circula fără griji inclusiv în străinătate, în state membre ale sistemului Carte Verde. Acesta cuprinde, în total, 47 de ţări, însă unele poliţe nu le includ pe toate. Pentru anumite state din respectivul sistem poate fi nevoie să achiţi o primă suplimentară.

Poţi beneficia de re ...citeste mai departe despre "La ce trebuie să fii atent pentru a alege cea mai bună asigurare auto" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 432 ori
Citeste mai multe despresortter ploita rcs RCS CASCO