Investitorii straini fug de industria auto

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 15:11
2133 citiri
Investitorii straini fug de industria auto

Investitorii straini continua sa fie interesati de piata romaneasca, in ciuda crizei financiare internationale. Exceptia o reprezinta companiile din industria auto, mai prudente in ceea ce priveste inceperea de noi investitii, a declarat, astazi, Sorin Vasilescu, director in ARIS.

"Cu toate ca este criza economica, in domeniul investitiilor nu se vede decat in industria auto, in care o parte dintre companii au o abordare mai prudenta avand in vedere situatia de pe piata de profil", a spus reprezentantul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), conform Mediafax.

In primele doua luni ale anului, Banca Nationala a Romaniei a raportat investitii straine directe de 1,374 miliarde euro, in crestere cu 38% comparativ cu perioada similara a anului precedent, cand au fost inregistrate 995 milioane de euro.

"Ne mentinem estimarea de 4,5-5 miliarde de euro pentru acest an, dar daca ritmul de crestere din primele doua luni ale anului va continua previziunile noastre ar putea fi depasite", a afirmat Vasilescu.

El a mentionat ca de la inceputul anului ARIS a primit 12 intentii de proiecte din partea investitorilor, reprezentand investitii de peste 700 de milioane de euro, care ar urma sa creeze 3.000 de locuri de munca.

Domeniile principale in care investitorii sunt interesati sa investeasca in Romania sunt cel al fabricarii echipamentelor pentru energie neconventionala, materiale de constructii si IT.

"Investitorii provin din Statele Unite ale Americii, Italia, Germania, China. Cea mai mare investitie, de circa 100 de milioane de euro, este in domeniul energetic. Incercam sa atragem acesti investitori in special in parcurile industriale. Promovam acum un parc de peste 100 de hectare de la Ciorani - judetul Prahova, al Consiliului Judetean, si unul la Oradea, care apartine primariei", a adaugat Vasilescu.

Investitiile straine directe atrase de Romania in 2008 au atins valoarea record de 9,1 miliarde de euro, in crestere cu circa 25%, de la 7,251 miliarde euro in 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#auto, #energetic, #industrie, #investitii, #valoare , #Stiri Auto