Intretinerea anvelopelor pentru ca acestea sa dureze mai mult timp

Marti, 15 Ianuarie 2019, ora 13:32
934 citiri
Intretinerea anvelopelor pentru ca acestea sa dureze mai mult timp

Atunci cand vine vorba de intretinerea adecvata a masinii, desi constiinciosi cu schimbarea periodica a filtrelor, uleiului si a altor consumabile, tot mai multi soferi par sa treaca cu vederea actiunile simple de ingrijire a anvelopelor pentru ca acestea sa dureze mai mult timp.

Mentinerea anvelopelor in stare buna este de o importanta vitala pentru siguranta pasagerilor, deoarece acestea sustin intreaga greutate a vehiculului si, in acelasi timp, trebuie sa asigure o aderenta buna si sa absoarba socurile de pe banda de rulare.

Intre altele, service auto Bacau recomanda mentinerea presiunii corecte in pneuri prin verificari periodice, lucru care se va reflecta, cu siguranta, nu doar in mentinerea unui nivel ridicat de siguranta, ci si in cantitatea de combustibil consumata.

Desi uneori insesizabila pentru un conducator neexperimentat, o presiune prea joasa sau dimpotriva, prea ridicata, duce la deteriorarea si implicit, la scurtarea duratei de viata a anvelopelor.

Valoarea corecta a presiunii poate fi gasita cu usurinta in manualul de utilizare al vehiculului, pe capacul rezervorului sau pe stalpul de la usa masinii.

Echilibrarea rotilor este o alta masura de prevenire a uzurii premature si duce la eliminarea vibratiilor in timpul mersului. Aceasta trebuie realizata de catre service auto Baia Mare cu profesionisti care poate verifica si adancimea profilului benzii de rulare si care se poate pronunta asupra pastrarii sau schimbarii anvelopelor, chiar daca, la o prima inspectie vizuala, acesta nu par foarte uzate.

Protejarea rotilor de lovituri repetate, in special a bordurilor, si a drumurilor extrem de denivelate si sinuoase, depozitarea adecvata, departe de orice factori chimici sau mecanici care sa interfereze cu integritatea cauciucului, sunt modalitati simple, dar care stau la indemana oricarui sofer, pentru a prelungi utilizarea sigura si economica a anvelopelor.

Prin urmare, daca esti preocupat de pastrarea adecvata a anvelopelor, acestea sunt principalele aspecte asupra carora iti va atrage atentia orice profesionist, indiferent daca apelezi la un service auto Arad sau alte localitati.

Primul pas ramane insa vizita intr-un service autorizat, pentru evaluarea corecta a starii anvelopelor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#intretinere anvelope, #presiune anvelope , #Stiri Auto