Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un inginer Tesla dezvăluie că un filmuleț despre o mașină care „se conduce singură” a fost trucat

Un inginer Tesla dezvăluie că un filmuleț despre o mașină care „se conduce singură” a fost trucat

Un videoclip din 2016 folosit de Tesla pentru a-şi promova tehnologia de conducere autonomă a fost montat pentru a arăta capabilităţi precum oprirea la culoarea roşie a semaforului şi accelerarea la lumina verde, pe care sistemul nu o avea, conform mărturiei unui inginer, transmite Reuters.

Videoclipul, care rămâne arhivat pe site-ul web al Tesla, a fost lansat în octombrie 2016 şi promovat pe Twitter de directorul general Elon Musk ca dovadă că ”Tesla se conduce singură”.

Dar automobilul Model X nu se conducea singur cu tehnologia implementată de Tesla, a declarat Ashok Elluswamy, directorul software-ului Autopilot la Tesla, în transcrierea unei depoziţii din iulie luată ca dovadă într-un proces împotriva Tesla pentru un accident mortal în 2018, care a implicat un fost inginer al Apple.

Mărturia lui Elluswamy, devenită publică acum, reprezintă prima dată când un angajat al Tesla confirmă şi detaliază modul în care a fost produs videoclipul.

Videoclipul poartă un slogan care spune: ”Persoana de pe scaunul şoferului este acolo doar din motive legale. Ea nu face nimic. Maşina se conduce singură.”

Elluswamy a spus că echipa Autopilot a Tesla şi-a propus să proiecteze şi să înregistreze ”o demonstraţie a capacităţilor sistemului” la cererea lui Musk.

Elluswamy, Musk şi Tesla nu au răspuns la o solicitare de comentarii.

Cu toate acestea, compania a avertizat şoferii că trebuie să ţină mâinile pe volan şi să menţină controlul asupra vehiculelor în timp ce folosesc Autopilot.

Tehnologia Tesla este concepută pentru a ajuta la conducerea, frânarea, accelerarea şi schimbarea benzii, dar caracteristicile sale ”nu fac vehiculul autonom”, spune compania pe site-ul său.

Pentru a crea videoclipul, Tesla a folosit cartografierea 3D, pe un traseu predeterminat, de la o casă din Menlo Park, California, până la sediul Tesla de atunci în Palo Alto, a spus el.

Şoferii au intervenit pentru a prelua controlul în timpul testelor, a spus el.

Când a încercat să arate că Model X ar putea parca singur fără şofer, o maşină de testare s-a izbit de un gard din parcarea Tesla, a spus el.

”Intenţia videoclipului nu a fost să înfăţişeze cu exactitate ceea ce era disponibil pentru clienţi în 2016. Era să înfăţişeze ceea ce era posibil să se integreze în sistem”, a spus Elluswamy, conform unei transcrieri a mărturiei sale văzute de Reuters.

...citeste mai departe despre "Un inginer Tesla dezvăluie că un filmuleț despre o mașină care „se conduce singură” a fost trucat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 472 ori
Citeste mai multe despretesla masina videoclip inginer