Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Industria auto din SUA este pe cale de disparitie

Industria auto din SUA este pe cale de disparitie

Lectiile invatate din crizele economice din trecut sunt singurele care vor ajuta la evitarea unei noi mari depresiuni, a declarat laureatul Premiului Nobel pentru economie pe anul 2008, economistul si jurnalistul american Paul Krugman, citat de AFP.

Intr-o conferinta de presa sustinuta in capitala suedeza, unde participa la ceremoniile de decernare a premiilor Nobel, Krugman a afirmat ca analizele facute asupra cauzelor Marii Crize din anii 1930, precum si ale unor crize mai recente, dau speranta ca repetarea acestora poate fi evitata.


Paul Krugman a sugerat Washingtonului sa traga invataminte din grava criza economica pe care a cunoscut-o Japonia in anii 1990.


"Experienta Japoniei demonstreaza ca o politica de cheltuieli publice poate atenua considerabil presiunile asupra economiei, chiar daca ele nu pot constitui un remediu permanent", a estimat laureatul Premiului Nobel, recompensat pentru lucrarile sale consacrate liberului-schimb si globalizarii.


Krugman a salutat nominalizarea lui Timothy Geithner ca viitor ministru de finante in administratia Obama, dar s-a aratat sceptic fata de viitorul industriei auto americane, prognozand chiar disparitia acesteia. "Acest lucru s-ar putea intampla din cauza dinamicii geografice si

economice", a declarat Krugman, precizand ca "industra auto nu mai este

sustinuta de economia reala".

El a afirmat ca "planul de salvare a industriei auto reprezinta o solutie pe termen scurt, rezultata din incapacitatea de a accepta falimentul unei intregi industrii in mijlocul crizei".

Majoritatea democrata din Congres si Casa Alba sunt aproape de a

incheia un acord cu privire la planul de salvare a industriei auto

americane, care prevede un ajutor de 15 miliarde dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1520 ori