Incepe Programul Rabla 2011

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 19:15
1777 citiri
Incepe Programul Rabla 2011

Programul Rabla 2011, de stimulare a innoirii Parcului auto national, a demarat, miercuri, pentru persoanele fizice, urmand ca, din 21 martie, sa fie disponibil si pentru persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, conform NewsIn.

Astfel, persoanele fizice care detin autoturisme mai vechi de 10 ani se pot deja adresa firmelor colectoare, in vederea casarii acestora, precizeaza reprezentantii Ministerului Mediului.

Programul vizeaza diminuarea poluarii prin scoaterea din uz a autoturismelor vechi cu nivel de poluare ridicat. In 2011, pentru acest program este alocata suma de 228 milioane lei, suma care asigura casarea a 60.000 de autoturisme.

Ca si in 2010, cei care caseaza masinile primesc un tichet cu valoarea de 3.800 lei. De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, doua sau cel mult trei tichete valorice.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2011 la program, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, in cadrul sectiunii "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2011".

Prin programul Rabla, anul trecut au fost casate 189.323 de autoturisme uzate si au fost achizitionate 62.550 de autoturisme noi, dintre care, 25.263 de origine autohtona.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#program, #rabla, #tichete, #valorice, #vouchere , #Stiri Auto