Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In Suedia vor circula din ianuarie autobuze electrice fara sofer, iar cursele vor fi gratuite

In Suedia vor circula din ianuarie autobuze electrice fara sofer, iar cursele vor fi gratuite
Autoritatile suedeze si-au dat acordul pentru functionarea pe drumurile publice din Stockholm a primele autobuze electrice autonome din Scandinavia.

In spatele operatiunii se afla transportatorul suedez Nobina, care coopereaza cu experti de la Ericsson, SJ, KTH, Klovern, Urban ICT Arena si primaria Stockholm.

"Aceasta este o decizie istorica care promoveaza dezvoltarea noilor tehnologii, importante pentru evolutia societatii. Este nevoie de o cercetare extinsa si multe incercari pentru a dezvolta o retea autonoma de trafic rutier intr-un mod sustenabil si sigur", a afirmat directorul Agentiei Suedeze de Transport, Jonas Bjelfvenstam, potrivit publicatiei.

Autobuzele vor circula intre mall-ul Kista si Victoria Tower din nordul capitalei Suediei. Traseul are o lungime de 1,5 kilometri, iar autovehiculele vor circula cu o viteza de 20 de kilometri pe ora cu ajutorul sistemelor GPS si a senzorilor.


Foto: Nobina Sverige AB

Autobuzele nu au volan, dar vor putea fi manevrate manual in caz de nevoie. Un sofer se va afla mereu la bordul autovehiculelor pentru a prelua controlul in cazul unei situatii de urgenta.

Accesul va fi gratuit, autobuzele vor putea transporta 12 pasageri odata si vor incepe sa circule de la mijlocul lunii ianuarie.

...citeste mai departe despre "In Suedia vor circula din ianuarie autobuze electrice fara sofer, iar cursele vor fi gratuite" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1433 ori
Citeste mai multe despreautobuze fara sofer Suedia