Guvern: BMW cauta companii din Romania dintr-un domeniu in plina expansiune

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 12:26
2591 citiri
Guvern: BMW cauta companii din Romania dintr-un domeniu in plina expansiune
Foto: Ministerul pentru Mediul de Afaceri

Producatorul auto BMW cauta parteneri in Romania pentru a colabora pe segmentul masinilor electrice.

Cel putin asta sustine Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, care a avut, vineri, la Munchen, o intalnie de lucru in cadrul careia au fost discutate stategia de dezvoltare a BMW Group si posibilitatile de implicare a companiilor romanesti in implementarea acesteia.

"Producatori de masini cu traditie de peste 100 de ani in industrie, precum BMW, isi cauta noi parteneri, pe noi piete, companiile din Romania fiind vizate in context. Noua orientare a productiei de masini spre masini electrificate, in concordanta cu politica mondiala de reducere a emisiilor de CO2, creeaza mult spatiu de actiune actorilor romani atat din sectorul industrial, IT dar si in cel de creare a infrastructurii necesare utilizarii unor astfel de masini", a declarat ministrul Petrescu, citat intr-un comunicat al ministerului remis Ziare.com.

Oficialul roman sustine ca, "in urma intalnirilor de la inceputul acestui an de la Bucuresti, BMW a demarat un proiect de selectie a companiilor de IT romanesti care vor produce software pentru grupul german".

Ministerul arata ca in cadrul discutiilor a fost prezentata aria domeniilor in care pot fi dezvoltate proiecte de colaborare intre concernul bavarez si companiile din Romania, "in deplina concordanta cu trendul global de dezvoltare in materie de conectivitate si mobilitate, domenii in care evolutia industriei telecomunicatiilor, prin iminenta implementare a tehnologiei 5G, este esentiala pentru dezvoltarea industriei auto".

Planuri asemanatoare anuntase si Guvernul Ciolos in septembrie 2016.

BMW Group este recunoscut drept cel mai important jucator de pe piata romaneasca pe segmentul autovehiculelor electrificate, una din doua masini electrice si unul din trei vehicule plug-in hybrid vandute in 2016 in Romania fiind produse de grupul german, aminteste Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Datele APIA releva faptul ca ponderea masinilor electrice si hibride vandute in Romania continua sa creasca: In primele trei luni ale lui 2017, acestea au avut o cota de 1,7% din total piata. Astfel, se inregistreaza cresteri importante la masinile electrice (+310%) si la cele hibride (+215,5%).

B.B. ...citeste mai departe despre "Guvern: BMW cauta companii din Romania dintr-un domeniu in plina expansiune" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#BMW companii Romania masini electrice , #Stiri Auto