GM Daewoo a lansat Matiz Creative

Joi, 20 August 2009, ora 10:05
2647 citiri
GM Daewoo a lansat Matiz Creative

GM Daewoo a lansat Matiz Creative, un nou minicar proiectat pentru a merge la vanzare pe 1 septembrie.

Producatorul a declarat ca a avut nevoie de nu mai putin de 27 luni pentru a dezvolta masina, care urmeaza sa fie vanduta in aproximativ 150 de piete din intreaga lume, inclusiv in Europa, Asia si America de Nord.

Noul Matiz va fi alimentat de un motor de 1.0 litri care produce 70 cai putere la 6.400 rpm si 92 Nm cuplu maxim la 4.800 rpm, conectat la o transmisie automata in patru trepte. Producatorul anunta un consum de pana la 5.8 litri in ciclu combinat.

Intreaga gama va fi bazata pe trei niveluri de echipare - Pop, Jazz si Groove, cu preturi incepand de la 7.200 dolari pentru echiparea entry-level Pop, 7.500 dolari pentru Jazz si 8.000 dolari pentru Groove.

In materie de siguranta, Matiz Creative include airbaguri laterale, precum si airbaguri cortina montate pe plafon, plus sistemele EBD, ABS sau senzori de parcare.

"Avand cel mai bun design in segmentul sau, performanta si siguranta, noul mini car este destinat sa devina un punct de reper al industriei si un castigator in randul consumatorilor din Coreea si din lume."  a declarat
Michael Grimaldi, presedintele GM Daewoo.

"Scopul nostru clar de la bun inceput, a fost de a crea o revolutie in dimensiune si design, in ciuda restrictiilor din segmentul mini", a afirmat Taewan Kim, vicepresidentele GM Daewoo Design.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#gm, #matiz, #mini , #Stiri Auto