Germania se apara importiva criticilor legate de gestionarea dosarului Opel

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 16:45
1446 citiri
Germania se apara importiva criticilor legate de gestionarea dosarului Opel

Germania s-a aparat joi importiva criticilor legate de gestionarea dosarului Opel, in special impotriva criticilor formulate de Marea Britanie intr-o scrisoare inaintata Comisiei Europene, spunand ca spera sa obtina inainte de finalul lui noiembrie aprobarea UE pentru ajutoarele financiare promise, relateaza NewsIn.

"Ceea ce am facut pentru Opel este benefic pentru toata Europa, este benefic si pentru Marea Britanie si Spania", a declarat secretarul de stat din cadrul ministerului german al economiei, Peter Hintze, inaintea unei reuniuni ministeriale de la Bruxelles.

Hintze a spus ca vrea sa abordeze subiectul joi, in cadrul reuniunii cu omologii sai, pentru a incerca sa-i convinga ca alegerile au fost facute "pe criterii pur economice". "In cifre absolute, Germania suporta cea mai mare parte a disponibilizarilor, confruntandu-se cu mai multe decat Marea Britanie si Spania la un loc", a mai spus Hintze.

"Tot ce am facut a fost o conditie pentru ca si in Marea Britanie Vauxhall si noul Opel sa aiba un viitor". Potrivit Financial Times, ministrul britanic al comertului, Peter Mandelson, a trimis o scrisoare comisarului european pentru concurenta, Neelie Kroes, pentru a denunta proiectul de preluarea a Opel de catre furnizorul canadian de piese auto Magna, favorizat de Germania, insa nu neaparat "cel mai viabil din punct de vedere comercial".

Germania, aflata in plina campanie electorala, este acuzata de celelalte tari europene cu uzine Opel ca si-a favorizat in negocieri propriile fabrici. Comisia Europeana, in calitate de autoritate de supraveghere a concurentei din Uniunea Europeana, a avertizat, la randul sau, de mai multe ori Berlinul cu privire la ajutoarele publice semnificative promise. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Germania, # UE, # Opel, # proiect , #Stiri Auto