Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franta, Italia si Germania cer amanarea reducerii emisiilor poluante ale vehiculelor comerciale

Franta, Italia si Germania cer amanarea reducerii emisiilor poluante ale vehiculelor comerciale

Franta, Italia si Germania au solicitat Comisiei Europene (CE) amanarea sau atenuarea reducerii emisiilor de dioxid de carbon ale vehiculelor comericale usoare, potrivit unor surse comunitare.

CE analizeaza in aceasta luna un proiect conform caruia producatori precum Fiat si Mercedes vor fi nevoiti sa reduca emisiile poluante ale vehiculelor comerciale usoare noi, cu 14%, la 175 grame pe kilometru, pana in iulie 2013, in caz contrar fiind posibila amendarea lor, informeaza Mediafax.

Marii producatori auto au pledat insistent pentru reducerea treptata a emisiilor poluante si micsorarea amenzilor, explicand ca investitiile in eficienta energetica nu sunt posibile in conditii de criza economica.

Autoritatile de la Paris, Roma si Berlin au cerut CE, prin intermediul unei scrisori, sa permita reducerea emisiilor poluante pana in 2017.

In schimb tinta de reducere a emisiilor la 175 de grame pe kilometru nu a fost contenstata.

O sursa europeana a declarat ca nivelul amenzilor care vor fi aplicate producatorilor de vehicule comerciale usoare pentru depasirea cantitatii de emisii permisa a fost redus, in urma negocierilor, de la 120 de euro pe gram de dioxid de carbon la circa 95 de euro.

Cei care vor depasi tinta de emisii cu mai putin de trei grame de dioxid de carbon vor plati penalitati mai mici.

Comisia trebuie sa aleaga intre promovarea unei versiuni atenuate a planului, pana la sfarsitul lunii octombrie, si amanarea deciziei pana in 2010, a spus o alta sursa.

Cele trei tari contesta totodata propunerea CE de reducere a emisiilor poluante la 135 de grame, pana in 2020. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1127 ori
Citeste mai multe desprereducere emisii vehicule comerciale