Ford vrea sa faca o schimbare majora in urmatorii ani: Propria retea de robo-taxiuri

Luni, 16 Aprilie 2018, ora 10:44
1281 citiri
Ford vrea sa faca o schimbare majora in urmatorii ani: Propria retea de robo-taxiuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ford intentioneaza sa opereze propria sa retea de robo-taxiuri, in 2021, pentru transportul de persoane si bunuri, acestea fiind cele mai ambitioase detalii dezvaluite pana acum de producatorul auto american pentru un serviciu de transport cu vehicule autonome.

Jim Farley, presedinte al Ford pentru piete globale, a spus ca firma intentioneaza sa opereze propria retea de vehicule construite la comanda, in loc sa vanda tehnologia unui operator de transport, relateaza Financial Times.

Grupul a investit anul trecut un miliard de dolari in startup-ul de inteligenta artificiala Argom, pentru a concura cu Waymo si Uber, dar si cu rivali din industria auto, precum General Motors si Toyota, in dezvoltarea vehiculelor autonome.

Ford testeaza totodata un serviciu in Miami impreuna cu Domino's Pizza pentru a-si imbunatati modelul de afaceri, cum ar fi oferirea de discount-uri clientilor care accepta sa iasa din apartament pana la un vehicul autonom care efectueaza livrari la domiciliu.

In pofida unui accident fatal recent in care a fost implicat un vehicul autonom testat de Uber, tehnologia este considerata sigura pentru ca elimina eroarea umana. Aceasta tehnologie poate contribui la dezvoltarea unor noi afaceri, cum ar fi cele cu robo-taxiuri, care in timp ar putea inlocui automobilele personale, in orasele aglomerate.

Uber a anuntat ca eliminarea costului platii soferilor este esensiala pentru modelul sau de afaceri, pe termen lung.

Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi intentioneaza la randul ei sa detina o retea de vehicule de transport an 2022, dar nu a oferit detalii privind tipul de vehicule care vor fi utilizate. ...citeste mai departe despre "Ford vrea sa faca o schimbare majora in urmatorii ani: Propria retea de robo-taxiuri" pe Ziare.com

Câți bani au strâns românii pentru pensiile private. Creștere fabuloasă într-un an
Câți bani au strâns românii pentru pensiile private. Creștere fabuloasă într-un an
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,05 miliarde de lei, la finalul lunii aprilie, în creştere cu 28,1% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului...
Angajații ANAF ar putea fi obligați să plătească amenzi. Măsuri împotriva executării silite abuzive
Angajații ANAF ar putea fi obligați să plătească amenzi. Măsuri împotriva executării silite abuzive
Funcţionarii ANAF ar putea plăti amenzi usturătoare dacă nu vor respecta termenele pentru trimiterea comunicărilor către contribuabili, conform unei iniţiative legislative depusă de...
#Ford taxiuri autonome, #taxiuri autonome Ford 2021 , #Stiri Auto