Ford va produce la Craiova si modelul Fiesta

Luni, 17 Februarie 2014, ora 16:00
1642 citiri
Ford va produce la Craiova si modelul Fiesta

Grupul american Ford va transfera de la Köln la Craiova, in 2017, o parte din productia modelului Fiesta, pentru a reduce costurile in contextul pierderilor masive inregistrate de operatiunile europene ale companiei dupa scaderea puternica a vanzarilor auto de pe continent.

Informatia a fost publicata luni de ziarul german Bild, care citeaza surse apropiate Ford. Mutarea ar urma sa aiba loc in anul 2017 si va afecta aproximativ 1.000 de angajati ai fabricii din Köln, potrivit Bild.

Sunt vizati in principal salariatii din schimbul de noapte, care castiga mai mult decat colegii din celelalte ture.

Salariile si costul energiei, principalul motiv al transferului la Craiova

Ford a inregistrat anul trecut in Europa pierderi de 1,6 miliarde de dolari, fata de 1,75 miliarde de dolari in 2012, potrivit raportului financiar al grupului.

Piata auto europeana a scazut cu peste 25% incepand din 2008, la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Transferul partial al productiei modelului Fiesta de la Köln la Craiova este motivat in principal de costurile cu salariile, dar si cu energia.

Ford produce in prezent la Craiova modelul B-Max si motoare pe benzina EcoBoost de 1,0 litri si 1,5 litri, acesta din urma echipand modele produse in America de Nord si Asia.

Ford Romania a anuntat recent ca are planificate patru zile fara productie de automobile in luna februarie, pe fondul cererii scazute.

Anul trecut, productia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprita pentru aproximativ 35 de zile, in timp ce la motoare productia a fost sistata timp de sapte zile.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Ford Craiova, #productie romania, #Ford Fiesta , #Stiri Auto