Ford si Opel scumpesc masinile din Regat

Marti, 03 Februarie 2009, ora 16:19
1912 citiri
Ford si Opel scumpesc masinile din Regat

Producatorii auto Ford si Opel (Vauxhall) au anuntat astazi ca au crescut pretul pentru automobilele de pe piata din Marea Britanie, din cauza deprecierii lirei sterline, in ciuda scaderii vanzarilor si a noilor masuri guvernamentale destinate sprijinirii sectorului, arata BBC News.

Companiile au anuntat ca decizia lor este sustinuta de deprecierea lirei sterline, in contextul in care majoritatea productiei lor vine din zona euro, deci vanzarile in lire sterline conteaza mai putin.

Ford va mari preturile in medie cu 4,7%, in timp ce Vauxhall va creste cu pana la 5% pretul modelelor, in afara de Vectra si VXR8.

"Trebuie sa crestem preturile. Este esential, desi nu ne dorim acest lucru", a declarat purtatorul de cuvant al companiei Vauxhall, Simon Hucknall.

Vanzarile auto din Marea Britanie au scazut cu 21,2% in decembrie, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pachetul de masuri guvernamentale pentru sprijinirea industriei auto include garantii pentru relaxarea creditarii de pana la 1,3 miliarde lire sterline, din partea Bancii Europene pentru Investitii (BEI), si imprumuturi din partea guvernului britanic de 1 miliard lire sterline, pentru finantarea investitiilor in vehicule mai ecologice.

Deprecierea lire sterline in fata monedei europene a fost dramatica, aceasta coborand de la 1,34 euro/lira sterlina, la inceputul lui 2008, pana la 1,05 euro/lira sterlina, la finalul anului trecut.

Ford a anuntat intr-un comunicat ca ar putea creste din nou preturile, daca lira sterlina nu se apreciaza fata de euro. Compania nu a majorat preturile in alta parte a Europei, decat in Rusia, cu o medie de 4,5%, unde deprecierea rublei reprezinta o problema asemenatoare.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#britanie, #ford, #lira, #marea, #opel , #Stiri Auto