Ford Romania desfiinteaza centrele de vanzari din tara

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 11:32
1580 citiri
Ford Romania desfiinteaza centrele de vanzari din tara

Ford Romania, filiala a producatorului american de masini, desfiinteaza centrele regionale de distributie din tara si disponibilizeaza 91 de angajati, care vor avea insa sansa de a opta pentru continuarea activitatii in cadrul uzinei de la Craiova, au declarat surse din cadrul Ford Romania. Decizia, aprobata ieri de Consiliul de Administratie al companiei, vizeaza centrele regionale din Bucuresti, Constanta, Iasi, Timisoara, Brasov si Cluj-Napoca.

"Vor fi desfiintate toate centrele de distributie zonale si vor fi disponibilizati 91 de angajati. Justificarea conducerii companiei a fost ca 90 de procente din productie vor fi exportate, iar strategia de vanzari nu este compatibila cu ceea ce am avut in trecut. Inca de la sfarsitul anului 2008, cand a fost lichidat complet stocul de masini Daewoo, prin centrele regionale nu au mai fost vandute decat piese de schimb. Angajatii disponibilizati fie vor primi un loc de munca la uzina din Craiova, fie sase, noua sau douasprezece salarii compensatorii, in functie de vechime”, au aratat sursele citate.

Angajatii care vor alege sa fie mutati la uzina din Craiova vor primi acelasi salariu pe care l-au avut la centrele de distributie, fara compensatii suplimentare.

Ford Romania a anuntat anul trecut ca va prelua, de la 1 august 2010, importul si distributia marcii Ford pe piata romaneasca de la compania Romcar, parte a grupului Tiriac. Reprezentantii Romcar sustineau atunci ca este normal ca importurile sa intre sub umbrela Ford, pentru ca nu poti avea pe aceeasi piata doua companii care sa se ocupe de aceeasi marca, cu strategii diferite de marketing si vanzari.

De asemenea, oficialii companiei afirmau ca distribuitorii si reparatorii autorizati Ford, din reteaua Romcar, isi vor putea continua activitatea in coordonarea si supervizarea directa a Ford Motor Company, pe baza noilor contracte incheiate direct cu Ford.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#ford, # romania, # craiova, # bucuresti, # distributi , #Stiri Auto