Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ford Romania a intrat pe profit, dupa ce afacerile s-au dublat anul trecut

Ford Romania a intrat pe profit, dupa ce afacerile s-au dublat anul trecut


Cifra de afaceri Ford Romania aproape s-au dublat anul trecut, de la 2,47 miliarde de lei la 4,84 miliarde de lei (1,09 miliarde euro), iar compania a trecut pe profit, consemnand un castig net de 68,8 milioane lei (15,5 milioane euro), dupa pierderile de 480,6 milioane lei din 2012.

Rezultatele includ vanzarile productiei fabricii din Craiova, preluata de grupul american Ford in 2007, si livrarile retelei de dealeri.

Numarul mediu de salariati ai companiei a scazut de la 3.745, in 2012, la 3.448, la finele anului trecut, potrivit datelor transmise de companie la Ministerul Finantelor.

Ford a lansat la jumatatea anului 2012 constructia modelului B-Max, produs exclusiv la fabrica din Craiova si comercializat doar pe piata europeana.

Constructorul auto a asamblat 18.221 de masini B-Max in primul trimestru al acestui an, acoperind 19% din productia auto locala in acest interval, iar aproape toate masinile au mers la export.

Ford produce in prezent la Craiova si motoare pe benzina EcoBoost de 1,0 litri si 1,5 litri, acesta din urma echipand modele produse in America de Nord si Asia.

Anul trecut, productia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprita pentru 35 de zile, in timp ce la motoare productia a fost sistata timp de sapte zile. Ford a anuntat opriri temporare de productie si in prima parte a acestui an.

Ford este unul din cei doi constructori auto din Romania, alaturi de Dacia, companie detinuta de grupul Renault.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1272 ori