Ford ofera bani soferilor britanici daca renunta la vehiculele diesel poluante

Marti, 22 August 2017, ora 10:03
1531 citiri
Ford ofera bani soferilor britanici daca renunta la vehiculele diesel poluante
Foto: Facebook/Ford Romania

Ford Motor va oferi soferilor britanici sume in numerar pentru a renunta la vehiculele diesel poluante in schimbul unor modele mai noi, tinta companiei fiind circa 15 milioane de automobile si furgonete.

In perioada 1 septembrie-31 decembrie, Ford va oferi soferilor pana la 4.000 de lire sterline (5.200 dolari) pentru automobile si 7.000 de lire pentru furgonete, daca vor inlocui vehiculele cu o vechime de cel putin opt ani cu modele mai noi, a anuntat marti producatorul auto american.

Ford si alti producatori auto acorda deja stimulente automobilistilor germani pentru a inlocui cele mai poluante masini, incercand sa rezolve problema poluarii provocata de o lacuna a standardelor europene pentru vehicule, care permite ca nivelul dioxidului de nitrogen din aer sa creasca, iar cel al emisiilor de dioxid de carbon sa fie mai mic.

In Marea Britanie exista cea mai mare flota de vehicule diesel din Europa, dupa ce soferii au fost incurajati sa renunte la automobilele pe benzina, care emit mai mult dioxid de carbon.

Mercedez-Benz si BMW au inceput programe similare in Marea Britanie, potrivit Societatii Producatorilor si Traderilor de Automobile.

Luna trecuta, guvernul britanic a urmat modelul Frantei, anuntand ca va urmari oprirea vanzarilor de automobile diesel si pe benzina incepand din 2040, in cadrul unui plan mai larg de reducere a poluarii aerului, care in ultimii sapte ani a depasit limitele legale.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anuntat ca programul de eliminare a automobilelor diesel din capitala britanica ar putea costa pana la 515 milioane de lire.

Masinile electrice le vor scoate de pe piata pe cele pe benzina si motorina. Ce se va intampla cu pretul?Merkel spune ca Germania va trebui la un moment dat sa interzica toate automobilele dieselUn oficial al CE avertizeaza asupra consecintelor interzicerii automobilelor diesel ...citeste mai departe despre "Ford ofera bani soferilor britanici daca renunta la vehiculele diesel poluante" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Ford bani masini diesel, #Ford bani masini poluante , #Stiri Auto