Ford isi va reduce numarul de furnizori pentru a-si diminua costurile de productie

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 10:52
1422 citiri
Ford isi va reduce numarul de furnizori pentru a-si diminua costurile de productie

Ford Motor Co., al doilea mare producator auto din SUA, vrea sa restranga reteaua de furnizori cu pana la 40%, de la 1.260 la 750 de companii, pentru a reduce costurile de productie a autovehiculelor.

Unul dintre obiectivele pe termen lung ale Ford este sa se aprovizioneze cu piese de la aproximativ 750 de furnizori, fata de 1.260 anul trecut, a declarat Hau Thai-Tang, care a devenit in august vicepresedinte responsabil cu achizitiile la nivel global, transmite Bloomberg.

Compania a luat masuri pentru reducerea numarului de platforme pe care sunt construite autovehiculele sale, pentru scaderea costurilor de dezvoltare si restrangerea retelei de furnizori.

"Credem ca exista multe oportunitati sa ajungem la numarul de 750 de firme si sa existe totodata o concurenta suficienta pentru a obtine cele mai bune idei de la cei mai inovatori furnizori", a afirmat Thai-Tang intr-o conferinta in Dearborn, Michigan, orasul de origine al Ford.

Cum doreste compania sa implementeze aceste schimbari

Directorul general al grupului, Alan Mulally, a reusit sa imbunatateasca profitabilitatea prin reducerea numarului de platforme pentru autovehicule la 14, fata de 27 in 2007, primul an dupa numirea sa la conducerea companiei. Pana in 2017, Ford va lucra cu numai 9 platforme, a precizat Thai-Tang.

Reducerile de cheltuieli realizate in urma renuntarii la unele platforme au imbunatatit marja de profit si au permis companiei sa lanseze mai frecvent modele noi sau variante imbunatatite.

Ford a avut un profit total de 35,2 miliarde de dolari in perioada 2009-2012, dupa pierderi de 30,1 miliarde de dolari in cei trei ani anteriori.

Compania cumpara piese in valoare de aproximativ 100 miliarde de dolari pe an. Aproximativ 80% din volumul total de piese achizitionate de companie vine de la cei mai mari 100 furnizori, iar primii 65 de furnizori sunt responsabili pentru 60% din piese, a spus Thai-Tang.

"Vrem parteneriate strategice pe termen lung cu furnizori cheie, si facand asta vom obtine rezultate mai bune de business atat pentru noi, cat si pentru ei", a explicat executivul Ford.

Producatorii auto si furnizorii lor au probleme de capacitate, avand in vedere majorarea productiei pentru a satisface cererea in crestere, a continuat el.

Astfel, Ford incearca sa se protejeze de acest trend prin evaluarea productiei medii saptamanale a furnizorilor si a gradului de utilizare a capacitatii de productie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#furnizori Ford, #costuri productie Ford, #platforme productie Ford , #Stiri Auto