Ford Craiova estimeaza o productie record in 2020: Peste 1.000 de masini pe zi

Marti, 11 Februarie 2020, ora 10:53
1262 citiri
Ford Craiova estimeaza o productie record in 2020: Peste 1.000 de masini pe zi
Foto: Arhiva Ziare.com

In 2020, Ford Craiova urmeaza sa atinga un nou record in ceea ce priveste productia, cu peste 1.000 de vehicule construite pe zi, cate unul la fiecare 67 de secunde, a anuntat, marti, compania.

"Productia motorului 1.0 EcoBoost va sprijini ritmul de asamblare a vehiculelor, atingand un varf zilnic de cadenta de aproximativ 1.700 de motoare, unul la fiecare 42 de secunde. Noul Ford Puma va fi, de asemenea, livrat si in Australia, incepand din prima parte a acestui an; primul vehicul construit in Romania care va fi exportat catre aceasta tara", se arata in comunicat.

Ford Craiova exporta acum vehicule in peste 50 de piete din intreaga lume. Din 2008 pana in prezent, Ford a investit la Craiova 1,5 miliarde de euro. Aproximativ 3.400 de locuri de munca au fost create in ultimii trei ani, iar numarul total al angajatilor a ajuns la 6.300 de persoane.

Ford Romania confirma ca unitatea de productie de ultima generatie de la Craiova va atinge anul acesta un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1.000 de unitati Puma si EcoSport, astfel ca o masina este produsa la fiecare 67 de secunde.

"Incepand cu luna octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construieste in premiera, in paralel, doua crossovere compacte inspirate din lumea SUV-urilor - Ford EcoSport si nou-lansatul Ford Puma. SUV-urile reprezinta in continuare segmentul cu cea mai mare crestere la nivel european.

In 2019 au fost inmatriculate in total 5,9 milioane de SUV-uri, in crestere cu 10% fata de 5,4 milioane de unitati inmatriculari in 2018", se arata in comunicat.

Noul Ford Puma este deja livrat in toate pietele europene unde Ford este prezent, iar incepand cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat si in Australia, fiind primul vehicul produs in Romania livrat pe aceasta piata.

Cu o suma de 1,5 miliarde de euro investita in fabrica de la Craiova incepand cu anul 2008, Ford Romania a ajuns la un total de 6.300 de angajati, care lucreaza atat in Fabrica de Asamblare Vehicule, cat si la Fabrica de Motoare.

Aproximativ 3.400 dintre acestia au fost angajati in ultimii trei ani pentru a sprijini productia noilor EcoSport si Puma. In conditiile in care volumul de productie a celor doua modele creste constant, Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova opereaza in premiera in trei schimburi.

"In contextul unui ritm accelerat de productie a vehiculelor, Fabrica de Motoare va atinge la randul sau un nou record: aproximativ 1.700 de motoare ...citeste mai departe despre "Ford Craiova estimeaza o productie record in 2020: Peste 1.000 de masini pe zi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#ford craiova productie masini , #Stiri Auto