Ford concediaza 30% din angajatii fabricii de langa St. Petersburg

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 14:26
1396 citiri
Ford concediaza 30% din angajatii fabricii de langa St. Petersburg

Compania ruso-americana Ford Sollers a suspendat productia la fabrica sa de asamblare de langa St. Petersburg (Rusia), in perioada 7-15 aprilie, si va renunta la aproximativ 700 de angajati dintre cei 2.267, transmite ITAR-TASS.

Ford Sollers va introduce zile suplimentare de oprire a productiei deoarece se va renunta la un schimb din luna iunie.

Angajatii disponibilizati vor primi drept indemnizatii pentru desfacerea contractului de munca echivalentul a cinci salarii. De asemenea, compania ruso-americana intentioneaza sa opreasca productia si in perioada 21 aprilie-8 iunie.

In 2002, Ford a devenit unul dintre primii producatori auto straini care opereaza in Rusia. Cele mai mari branduri prezente pe piata rusa sunt Ford, Skoda, Nissan, Opel, Kia, Volkswagen, Toyota, Renault, Chevrolet, Peugeot, Citroen si Mitsubishi.

Producatorii auto straini au investit puternic in Rusia in ultimii ani, dar declinul vanzarilor auto in 2013, incetinirea cresterii economiei ruse si instabilitatea provocata de evenimentele din Ucraina arunca o umbra asupra acestei piete auto.

In ultimele 12 luni rubla s-a depreciat fata de dolar cu 13%, ceea ce a determinat Renault (care controleaza brandul Lada in Rusia) sa majoreze preturile cu aproximativ 3% in ianuarie si in martie.

Vanzarile Ford in Rusia au scazut cu 21% in perioada ianuarie-februarie 2014, la 10.556 vehicule. Compania americana intentioneaza sa fabrice in Rusia si modelul EcoSport SUV in acest an.

Anul trecut, vanzarile companiei in Rusia au scazut cu 18% din cauza declinului cererii pentru masini din clasa compacta. Livrarile Ford Focus, care se produce la fabrica de langa St. Petersburg, au scazut cu 27% in 2013.

Ford Sollers, infiintata in 2011, produce deja modelele Kuga, Explorer, S-MAX, Galaxy, Transit, Tourneo Custom, Focus si Mondeo.

Vanzarile auto in Rusia ar urma sa scada cu 1,6% in 2014, la 2,73 milioane de unitati, dupa ce, in 2013, vanzarile de masini si vehicule comerciale usoare au inregistrat un declin de 5,5%, la 2,78 milioane de unitati, a anuntat recent Association of European Businesses (AEB).

Producatori auto importanti, cum ar fi General Motors, Ford, Renault si Fiat, au investit semnificativ in Rusia, sperand intr-un avans semnificativ pe aceasta piata.

In Romania, Ford Motor a inceput anul trecut productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrica de productie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investitii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#compania Ford Sollers, #angajati Ford, #concedieri Ford, #fabrica Ford , #Stiri Auto