Ford a inregistrat vanzari record in SUA

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 10:59
3379 citiri
Ford a inregistrat vanzari record in SUA

Al doilea mare producator auto american, Ford Motor, a anuntat cele mai bune vanzari din ultimii sapte ani in 2013 pe piata americana, datorita cererii ridicate pentru furgonete F-Series.

Ford a vandut, anul trecut, 2,49 milioane de automobile, vehicule utilitare si camioane in SUA, in crestere cu 10,8% fata de cele 2,2 milioane de unitati vandute in 2012, transmit Reuters si EFE.

In decembrie, vanzarile Ford au crescut cu 2%, la 218.058 vehicule, usor sub estimari. Totusi, a fost cea mai buna luna decembrie pentru vanzarile de retail ale celui de-al doilea producator auto american din 2005.

In 2013, vanzarile de retail pentru brandul Ford au urcat cu 14%, devenind astfel cel mai bine vandut brand auto din SUA, pentru al patrulea an consecutiv.

Cele mai vantute modele

Modelele Fiesta, Escape si Fusion au inregistrat vanzari anuale record in 2013. Modelul F-Series este, in prezent, cea mai bine vanduta furgoneta din ultimii 37 de ani.

Luna trecuta, conducerea Ford a apreciat ca 2013 va fi unul dintre cei mai buni ani din istoria companiei, dar a a avertizat ca profitul va scadea in 2014 din cauza costurilor aferente masurilor de restructurare si a lansarii unui numar record de noi vehicule.

Ford vrea sa introduca, anul viitor, 23 de noi vehicule la nivel global, dublu fata de cele 11 vehicule lansate in 2013.

Directorul financiar al Ford, Bob Shanks, a estimat ca, in 2013, Ford va inregistra un profit inainte de taxe de 8,5 miliarde de dolari, urmand ca, in 2014, profitul inainte de taxe sa fie cuprins intre 7 si 8 miliarde de dolari.

In plus, oficialul Ford a avertizat ca planul ce vizeaza atingerea unei marje operationale de 8-9% in 2015 ar putea sa nu fie atins din cauza conjuncturii economice nefavorabile din Europa si America de Sud. De asemenea, compania se asteapta ca profitul inregistrat in America de Nord sa fie mai mic in 2014 decat in 2013.

In Europa, regiune unde Ford a redus capacitatea de productie cu 20% si a eliminat mai multe mii de locuri de munca, compania se asteapta la costuri de restructurare de aproximativ 400 de milioane de dolari in 2013 si alte 400-500 de milioane de dolari in 2014.

Ford produce in prezent la fabrica din Craiova automobile B-MAX si motoare de 1 litru EcoBoost.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Ford F Series, #vanzari Ford 2013, #vanzari Ford Motor Co , #Stiri Auto