Ford a demarat productia motorului EcoBoost la Craiova

Joi, 10 Mai 2012, ora 17:27
1644 citiri
Ford a demarat productia motorului EcoBoost la Craiova

Ford a inceput productia motorului EcoBoost la Craiova, urmand ca, in perioada 2012 - 2015, sa fie produse 800.000 de astfel de propulsoare la fabricile din Romania si din Germania.

Primul motor construit de Ford in Romania este cel pe benzina EcoBoost de 1 litru, in trei cilindri, cu turbina si injectie directa. EcoBoost este cel mai mic motor pe benzina produs de Ford.

Reprezentantii constructorului auto american sustin ca productia de autovehicule echipate cu acest motor se va tripla, intrucat acestea sunt puternice si eficiente din punct de vedere al combustibilului. Astfel, daca in 2011 se fabricau 141.000 de autovehicule echipate cu acest motor, in 2015 se va ajunge la aproximativ 480.000.

Motorul EcoBoost este introdus pe modelul Ford Focus (versiunile 100 CP si 125 CP), urmand sa fie disponibil si pe noul Ford B-Max (100 CP si 125 CP), C-Max si Grand C-Max.

Oficialii companiei americane sustin ca ambele versiuni ale motorului EcoBoost, respectiv 100 CP si 120 CP, vor fi disponibile pe noul B-Max, care va intra in productia de serie la Craiova in circa o luna.

Varianta motorului EcoBoost de 1,6 litri este produsa la Bridgend, in Tara Galilor, in timp ce motoarele EcoBoost de 2,0 litri sunt fabricate in Valencia, Spania.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Ford motor EcoBoost Craiova, #motor Ford Craiova, #Ford Craiova , #Stiri Auto