Fiat pregateste asaltul asupra pietei low-cost. Prima tinta, Dacia

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 08:17
1646 citiri
Fiat pregateste asaltul asupra pietei low-cost. Prima tinta, Dacia

Fiat analizeaza lansarea unui brand low-cost care sa concureze Dacia, iar daca planul va fi aprobat automobilele vor fi construite in afara Europei pentru reducerea costurilor de productie, a declarat directorul general al grupului italian, Sergio Marchionne, relateaza Automotive News Europe.

"Ne intrebam daca este loc pentru un brand low-cost precum Dacia in lumea Fiat", a spus Marchionne.

Fiat dispune de capacitate de productie excedentara la fabricile italiene, dar Marchionne a explicat ca fabricarea in Italia a unei masini care s-ar vinde in Europa cu 7.450 de euro nu ar fi profitabila.

Seful Fiat a aratat ca Fiat analizeaza in prezent capacitatea de productie a grupului in afara Europei, pentru a vedea daca brandul low-cost ar fi viabil.

Fiat a analizat lansarea unui model low-cost in ultimii cinci ani, dar nu a concretizat proiectul intrucat conducerea s-a temut ca planul de afaceri nu ar fi profitabil.

Intre numele luate in considerate pentru brand a fost si Innocenti, o marca italiana cumparata de Fiat in 1990. Alte optiuni au fost o combinatie de litere sau numere, legate de ideea unui produs cu elemente de baza, precum ABC sau 123.

Proiectul low-cost a revenit in discutii in timp ce Fiat promoveaza o politica de concentrare pe vehiculele de lux, mai profitabile.

Si alti producatori lanseaza sau se gandesc la modele ieftine, pentru a satisface cererea de pe piete emergente precum China si India, sau cea pentru "masini de criza" in Europa marcata de austeritate.

Nissan va comercializa marca revitalizata Datsun in Rusia, India si Indonezia, din 2014.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, a declarat luna trecuta, la salonul auto de la Detroit, ca o decizie privind lansarea unei masini ieftine pentru pietele emergente va fi luata in acest an. Potrivit unor surse, pretul masinii va fi de 5.000-10.000 de euro, iar productia ar putea avea loc in China.

In pofida pretului mic de retail, Dacia este o sursa importanta de venit pentru Renault. Morgan Stanley estimeaza ca Dacia are o marja operationala de 9%, intalnita mai mult la producatorii auto premium, se arata in articolul Automotive News Europe.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Fiat masina low cost, #Fiat lansare low cost, #Fiat concurenta Dacia , #Stiri Auto