Fiat ar putea vinde autoturismele Lancia sub brandul Chrysler

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 12:52
1319 citiri
Fiat ar putea vinde autoturismele Lancia sub brandul Chrysler

Grupul auto italian Fiat ar putea sa vanda modelele Lancia sub brandul Chrysler in majoritatea pietelor si sa pastreze marca Lancia numai in unele tari, a declarat directorul general al grupului, Sergio Marchionne, citat de AFP, preluat de NewsIn.

"Nu exista nicio indoiala ca, in afara unui numar limitat de piete din Europa, Chrysler va deveni marca mondiala", pentru ca este mai cunoscuta decat Lancia, ce se vinde in principal in Italia, a declarat Marchionne, pentru Automotive News Europe.

"Trebuie sa fim atenti sa nu distrugem radacinile Lancia, sa gasim o solutie prin care sa pastram identitatea Lancia, printr-un acord ce pune in comun cat mai mult posibil portofoliul" modelelor cu Chrysler, a adaugat el.

Potrivit Automotive News, Fiat va decide viitorul Lancia pana la sfarsitul anului viitor.

Fiat ar putea decide sa vanda autoturismele sub marca Lancia numai in Italia, Franta si Belgia sau sa transforme Lancia intr-o marca secundara a grupului Chrysler in Europa, a anuntat publicatia.

In 2008, Lancia a vandut 103.000 autoturisme, dintre care 93.000 in Italia.

Potrivit cotidianului financiar MF, ce citeaza surse din industrie, Fiat ar putea decide chiar sa pastreze marca Lancia numai in Italia.

Fiat, care a preluat controlul asupra operatiunilor Chrysler, vrea sa beneficieze de toate sinergiile posibile cu grupul american. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Chrysler, # autoturisme, # lancia, # fiat , #Stiri Auto