Americanii de la Federal-Mogul cumpara fabrica Honeywell Friction de la Ploiesti

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 17:05
2583 citiri
Americanii de la Federal-Mogul cumpara fabrica Honeywell Friction de la Ploiesti

Federal-Mogul Corporation, prin subsidiarele sale europene, a inceput procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achizitionare a unor active Honeywell Friction Material, divizia auto de componente de franare, cu sediul in Germania si peste 2.000 de angajati la nivel mondial.

"Achizitia accelereaza strategia Federal-Mogul pe termen lung - de a consolida principalele linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de frictiune pentru echipamente originale si pentru clientii aftermarket. Credem ca aceasta tranzactie va aduce beneficii semnificative tuturor partenerilor", a spus Carl C. Icahn, Presedinte al Consiliului Federal-Mogul.

Tranzactia include si unitatea din Romania

Tranzactia include si doua unitati de productie recent infiintate in Romania si China. Partile urmeaza procedurile standard de obtinere a aprobarilor din partea autoritatilor si, dupa caz, a partenerilor cheie. Cele doua companii estimeaza ca tranzactia se va incheia in al doilea semestru al 2014.

"Tehnologiile de franare Honeywell, recunoscute la nivel global, alaturi de standardele inalte ale companiei, fac din aceasta achizitie o completare solida a portofoliului nostru global de materiale de frictiune", a declarat Kevin Freeland, CEO, Federal-Mogul Vehicle Components.

"Imbinand expertiza Federal-Mogul si Honeywell in franare, ne asteptam sa obtinem beneficii importante din oportunitatile de sinergie din toate ariile. Clientii din toate segmentele si regiunile vor putea beneficia de ce e mai bun din ambele companii."

Achizitia Honeywell va intari pozitia Federal-Mogul in ceea ce priveste tehnologiile de fabricatie si inginerie in domeniul franarii, sporind capacitatea si capabilitatea productiei. Clientii globali, atat de echipamente originale, cat si aftermarket, vor putea astfel beneficia, la costuri competitive, de cele mai inovatoare solutii.

In prezent, Federal-Mogul ofera o gama extinsa de echipamente originale pentru autovehicule si utilaje, precum si componente de franare aftermarket. Pe piata globala de piese aftermarket, compania comercializeaza liniile de produse de franare Wagner, Ferodo si Necto. Federal-Mogul este dintre primele companii care a oferit clientilor de echipamente originale produse de franare fara (sau cu continut redus de) cupru. De curand, Compania a lansat si pe piata aftermarket placutele de frana cu continut redus de cupru.

Federal-Mogul opereaza prin doua divizii de afaceri independente

Federal-Mogul, producator si distribuitor de piese si servicii auto, opereaza prin doua divizii de afaceri independente.

Federal-Mogul Powertrain proiecteaza si produce componente pentru sisteme de propulsie pentru echipamente originale si sisteme de protectie pentru automobile si vehicule grele, industriale si de transport.

Divizia Federal-Mogul Vehicle Components vinde si distribuie un portofoliu larg de produse, peste 20 de marci recunoscute pe piata globala de aftermarket. In acelasi timp, ofera producatorilor de echipamente originale produse de frinare, directie-suspensie, stergatoare, si alte componente auto.

Marcile Federal-Mogul disponibile pe piata aftermarket includ stergatoare ANCO, bujiile, stergatoarele si filtrele Champion; produsele de motor AE, Fel-Pro, FP Diesel, Goetze, Glyco, Nural, Payen Sealed Power; piesele de directie si suspensie MOOG si produsele de franare Ferodo si Wagner.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#companie auto, #preluare companie, #federal mogul, #Honeywell romania , #Stiri Auto