Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fara anuntarea CNADNR, schimbarea numarului de inmatriculare anuleaza rovinieta

Fara anuntarea CNADNR, schimbarea numarului de inmatriculare anuleaza rovinieta

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) reaminteste soferilor ca, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare a vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul solicita modificarea in baza de date a companiei, informeaza NewsIn.

"In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare a vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul solicita modificarea numarului de inmatriculare in baza de date. Modificarea in baza de date se realizeaza numai la sediul CNADNR, la sediile Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri si la sediile Sectiilor de Drumuri Nationale, ale caror adrese de contact se regasesc pe pagina web a CNADNR, sectiunea roviniete", spun reprezentantii CNADNR.

Compania de Durmuri precizeaza ca pentru modificarea numarului de inmatriculare in baza de date sunt necesare a se efectua de catre utilizatori o cerere scrisa, conform formularului-tip care se regaseste pe pagina web a CNADNR - www.cnadnr.ro - sectiunea roviniete si cartea de identitate a vehiculului in copie si originalul acesteia pentru verificarea conformitatii.

Solicitarea se verifica pe loc si, daca aceasta este justificata, dupa achitarea de catre utilizator a tarifului de modificare a numarului in baza de date (20 lei + TVA), se efectueaza aceasta modificare.

In cazul in care exista neconcordante, utilizatorii vor trebui sa solicite la CNADNR corectia in baza de date a numarului de inmatriculare prin transmiterea unei solicitari in acest sens, insotita de copii de pe certificatului de inmatriculare si documentele emise la achitarea rovinietei la numarul de fax 021/318.66.50 sau adresa de e-mail autorizatii@andnet.ro.

Totodata, in ultima perioada, CNADNR a constatat ca o serie de numere de inmatriculare ale vehiculelor pentru care a fost eliberata rovinieta (in special in cazul rovinietelor autocolant) au fost inscrise incorect sau incomplet pe documentele de plata (bon fiscal, factura) si implicit in baza de date, de catre operatorii care au in atributii in eliberarea rovinietelor.

"In acest context, pentru a se evita emiterea de sanctiuni contraventionale pentru aceste cazuri adresam rugamintea utilizatorilor de a-si verifica concordanta intre numarul de inmatriculare al vehiculului inscris pe documentele emise la achitarea rovinietei si cel inscris in certificatul de inmatriculare" mai spun reprezentantii CNADNR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2248 ori