Fabrica Ford din Southampton este amenintata

Luni, 11 August 2008, ora 12:19
987 citiri
Fabrica Ford din Southampton este amenintata

THE TIMES (Marea Britanie) - Viitorul ultimei fabrici de asamblare Ford din Marea Britanie, cea de furgonete de la Southampton, este amenintat de concurenta reprezentata de fabricile din Turcia si Romania pentru construirea unor noi modele.

Fabrica Southampton, deschisa in 1972, are 1.100 de angajati si produce aproximativ 80.000 de vehicule pe an.

Ford a inceput recent o competitie interna intre fabricile sale europene pentru construirea noului model Transit, care va intra in productie din 2010.

Se pare ca fabrica din Southampton se confrunta cu o concurenta acerba din partea fabricilor low-cost din Turcia si posibil Romania, unde Ford a cumparat recent o uzina de la guvern.

Ofertele vor fi evaluate saptamana viitoare, a declarat ieri un purtator de cuvant al Ford. Acesta a adaugat ca nu s-a luat nicio decizie in privinta viitorului fabricii Southampton si ca aceasta decizie este complicata din cauza nevoii de a produce o gama larga de furgonete Transit.

Angajatii uzinei se tem de ce este mai rau. O nota interna, care a ajuns si la ziarul local Southern Daily Echo, nu a adus vesti bune.

In nota trimisa de directorul fabricii, Martin Chapman, se spunea ca Ford "a gasit mai multi factori economici si operationali ce fac foarte dificila atingerea unui nivel de investitii la Southampton care sa ne permita sa continuam sa lucram la nivelul actual".

"Fabrica Southampton se afla intr-un moment critic al istoriei sale si toata lumea trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a-i asigura viitorul; in caz contrar, modelul Transit va fi construit in alta parte", a spus el.

Ford, care se afla in plin proces de reorientare condus de directorul executiv Alan Mulally, a raportat pierderi mari ca urmare a costurilor cu pensiile si asigurarile de sanatate si a cererii sarace din America.

Luna trecuta, fabrica a inregistrat o pierdere record de 8,7 miliarde de dolari (4,5 miliarde de lire).

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...