Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ESP-ul va fi obligatoriu incepand cu 2011

ESP-ul va fi obligatoriu incepand cu 2011

Parlamentul European a decis ca sistemul de control electronic al stabilitatii (ESP) sa fie dotare de serie obligatorie pentru masinile din UE incepand cu 2011.

Decizia europeana vine dupa luni intregi de propuneri de legislatie in care constructorii au avut pana la urma ultimul cuvant. Desi unii isi doreau ca sistemul sa fie obligatoriu inca din 2010, alti producatori europeni au cerut ca termenul-limita pentru integrarea pachetului in dotarea standard a tuturor modelelor sa fie prelungit pana in 2012.

La final, s-a ajuns la un consens: noile norme vor intra in vigoare in luna noiembrie 2011, cu amendamentul ca vor exista cateva perioada de tranzitie pentru a permite constructorilor sa se adapteze la noile norme.

ESP-ul nu este insa singurul sistem obligatoriu peste doi ani. Impreuna cu acesta, pachetele ABS si cel de reglare a presiunii din pneuri vor face si ele partea din dotarile de serie ale modelelor aflate in vanzare pe teritoriul UE.

Nu in ultimul rand, emisiile de CO2 au fost si ele atacate de noua decizie, care prevede ca media emisiilor modelelor unui producator sau ale unui grup auto sa nu depaseasca 120 de grame CO2/km.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1565 ori
Citeste mai multe despreue masini control auto decizie