Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dupa multe amanari, Guvernul discuta OUG Uber, pentru legalizarea ridesharing-ului

Dupa multe amanari, Guvernul discuta OUG Uber, pentru legalizarea ridesharing-ului

Guvernul va discuta in sedinta de joi, in prima lectura, ordonanta de urgenta privind reglementarea activitatii platformelor de ridesharing, a anuntat premierul Viorica Dancila.

Ea a subliniat ca actul normativ a fost realizat dupa un proces complex de consultare publica cu toate partile interesate.

"Vom discuta azi in Guvern, in prima lectura, solutia legislativa pentru organizarea si functionarea activitatii de servicii alternative de transport dupa un complex proces de consultare publica cu toti cei interesati si parcurgerea etapelor legale si procedurale.

Pentru prima data reglemantam acest tip de transport de persoane care functioneaza prin intermediul unor platforme digitale si la care apeleaza tot mai multi cetateni", a spus Dancila la inceputul sedintei de guvern.

Premierul nu a dat foarte multe detalii cu privire la continutul ordonantei de urgenta, afirmand insa ca solutia pe care Guvernul o are in vedere va asigura transportul pasagerilor in conditii de siguranta.

Viorica Dancila a precizat ca vor fi stabilite clar conditiile in care platformele de ridesharing vor fi autorizate, obligatiile pe care le au operatorii si conducatorii auto, dar si criteriile pe care sa le indeplineasca autoturismele utilizate.

"Solutia pe care o avem in vedere va asigura transportul pasagerilor in conditii de siguranta si accesul acestora la cat mai multe optiuni, astfel incat incurajarea concurentei loiale si relatia corecta intre cerere si oferta sa duca la servicii de calitate.

Vom crea un sistem unitar de reglementare a activitatilor de transport alternativ care functioneaza prin intermediul unor platforme digitale, prin autorizarea administrativa a acestora pe o perioada de trei ani, atat in ceea ce priveste platformele digitale cat si operatorii de transport alternativ.

Pentru siguranta cetatenilor vor fi stabilite clar conditiile in care aceste servicii vor fi autorizate, obligatiile pe care le au operatorii si conducatorii auto, dar si criteriile pe care sa le indeplineasca autoturismele utilizate", a completat Viorica Dancila.

Pe 23 mai, cu o intarziere de o luna, Ministerul Transporturilor a lansat in dezbatere publica un proiect de ordonanta de urgenta pentru reglementarea ridesharing-ului. Ulterior, proiectul a fost modificat si relansat in dezbatere publica, pe 7 iunie. Apoi, a fost iarasi modificat si relansat in dezbatere pe 10 iunie.

Abia azi aceasta noua forma a ajuns in Guvern, insa pentru a fi discutata in prima lectu ...citeste mai departe despre "Dupa multe amanari, Guvernul discuta OUG Uber, pentru legalizarea ridesharing-ului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1100 ori
Citeste mai multe despreordonanta Uber ordonanta ride sharing