Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

După ce criterii își cumpără românii o mașină nouă?

După ce criterii își cumpără românii o mașină nouă?

Pentru a se putea mișca în voie atunci când vor să călătorească pe distanțe lungi sau scurte, îndeosebi în orașe mari, românii aleg tot mai mult să investească în propriul lor automobil. Nu e secret - pe străzile din România numărul automobilelor a crescut semnificativ în ultimii ani, iar această tendință pare că se va menține și în anii următori.

Achiziționându-și un automobil fiabil, șoferii și familiile lor nu mai trebuie să depindă de mijloacele de transport în comun și de programul acestora sau de aglomerație, călătoriile fiind programate după bunul plac.

Cele mai importante criterii pe care le urmăresc românii în vederea achiziției unei mașini sunt precizate în rândurile următoare.

1. Prețul

Achiziția unui automobil nou este un pas costisitor pentru oricine. Așa că trebuie plănuită din timp și gândită atent astfel încât, pe lângă un preț accesibil, să fie adecvată din punct de vedere tehnic. În general, cu cât o mașină are puțini kilometri în bord, e mai puțin utilizată și bine întreținută, motiv pentru care se preferă modelele recente. Mai nou, o opțiune avantajoasă ar putea fi achiziția unei mașini în rate printr-un abonament auto pe perioade scurte de timp. Specialiștii de la FINN subliniază avantajele achiziției unei mașini în rate: efort financiar eșalonat pe mai multe luni sau mai mulți ani, posibilitatea de a cumpăra o mașină mai scumpă pentru că nu trebuie să plătești prețul întreg de achiziție o singură dată la început, flexibilitatea de a schimba mai ușor mașina, o gamă variată de mașini din care poți alege, contractare ușoară fără să ai nevoie de multe documente, avantajul de a te bucura de o mașină nou nouță.

2. Consumul de combustibil

Când mașina este utilizată în mod constant, bineînțeles că orice șofer își dorește să aibă un consum redus de combustibil tocmai pentru a diminua cheltuielile aferente deplasărilor. Cele mai căutate sunt automobilele diesel, dar și cele electrice sau hibride, care folosite corespunzător și responsabil vor avea un consum mai redus.

3. Mărimea și spațiul mașinii

O mașină de dimensiuni reduse nu va fi la fel de confortabilă ca o mașină de dimensiuni mari, mai ales atunci când mașina este de uz familiar și trebuie să acopere atât necesitățile adulților, cât și pe cele ale copiilor. Mai e nevoie și de spațiu pentru amplasarea scaunelo ...citeste mai departe despre "După ce criterii își cumpără românii o mașină nouă?" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 303 ori
Citeste mai multe despreromani masina cumparare masina masina noua