Directorul Audi a fost arestat in scandalul emisiilor

Luni, 18 Iunie 2018, ora 13:25
1022 citiri
Directorul Audi a fost arestat in scandalul emisiilor
Foto: Arhiva Pixabay

Directorul executiv al constructorului auto german Audi, Rupert Stadler, a fost arestat intr-o ancheta privind scandalul noxelor, dupa ce, saptamana trecuta, locuinta acestuia a fost perchezitionata pentru dovezi privind falsificarea testelor de emisii poluante.

Un purtator de cuvant al companiei Volkswagen, care detine Audi, a confirmat ca Stadler a fost arestat luni, transmite BBC.

Procurorii din Munchen sustin ca au cerut arestarea (decisa de un judecator) din cauza riscului ca Stadler sa incerce sa distruga dovezi.

Compania Audi a fost, de asemenea, implicata in scandalul emisiilor care a afectat VW inca din 2015.

Luna trecuta, Audi a recunoscut ca 60.000 de masini A6 si A7 cu motoare diesel au probleme de emisie.

Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.

Influentarea rezultatelor testelor de poluare a permis ca aproape 580.000 de vehicule diesel VW, comercializate din 2009, sa emita pana la de 40 de ori mai multe noxe decat normele legale.

VW a recunoscut instalarea softurilor legale pe automobilele diesel in septembrie 2015.

Acum Volkswagen trebuie sa achite daune de aproape 15 miliarde de dolari in SUA. In plus, VW va achita o amenda civila de 1,5 miliarde de dolari si o amenda penala de 2,8 miliarde de dolari.

Grupul Volkswagen a fost amendat cu 1,2 miliarde de dolari in scandalul emisiilorScandalul diesel e departe de a fi rezolvat. In ce stare e ancheta si care e situatia pentru fiecare producator auto vizatMasinile Diesel "sunt terminate", in cativa ani vor disparea. Recomandarea unui comisar european pentru RomaniaFostul director general al Volkswagen, inculpat in SUA in scandalul emisiilor ...citeste mai departe despre "Directorul Audi a fost arestat in scandalul emisiilor" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#director Audi arestat scandal emisii , #Stiri Auto