Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De ce maşinile roşii au şanse mari să sfârşească în accidente. Culorile mai puţin predispuse la evenimente rutiere grave

De ce maşinile roşii au şanse mari să sfârşească în accidente. Culorile mai puţin predispuse la evenimente rutiere grave

Culorile mașinilor reflectă adesea personalitatea proprietarului, in momentul in care vehiculul este ales cu intenţie.

Atfel, cumpărătorii conservatori sunt mai predispuși să aleagă vehicule monocromatice, în timp ce șoferii mai extrovertiți le preferă pe cele ale căror culori sunt mai vii.

În general, în timp ce producătorii de automobile oferă culori care se potrivesc oricărei personalități, majoritatea șoferilor preferă tonuri testate în timp.

"Popularitatea culorilor auto poate varia în diferite țări - nuanțele adorate în SUA nu sunt neapărat populare în Germania, Spania sau Mexic. Și, în general, tendințele în materie de culori auto nu sunt statice - ele se schimbă în timp, pe măsură ce noi culori câștigă lumina reflectoarelor", potrivit ultimului studiu carVertical.

Cu toate acestea, culoarea mașinii nu este doar o chestiune de stil. De exemplu, se pare că, aparent, mașinile roșii sunt mai susceptibile de a suferi un accident, ceea ce nu face decât să dovedească importanța alegerii cu atenție.

Experții auto carVertical au efectuat cercetări pentru a găsi cele mai populare culori auto și impactul acestora asupra siguranței la volan. Șoferii au tendința de a evita mașinile colorate.

Există mai multe vehicule colorate în țările cu climă caldă, în comparație cu țările nordice. Conducerea unei mașini strălucitoare în Norvegia, Canada sau Suedia poate ridica unele sprâncene locale, dar ar fi destul de normală în California sau Italia, unde culorile strălucitoare sunt o chestiune de fapt.

Mașinile albe, mai populare în ţările cu climă caldă

Ca regulă generală, mașinile albe sunt mai populare în climatele mai calde, deoarece albul reflectă lumina soarelui, ceea ce face ca aceste mașini să fie mai puțin fierbinți atunci când sunt conduse.

După cum arată acest studiu, albul este cea mai populară culoare în Australia (39,1% din totalul parcului auto) și în UE (26,8%). Australienii adoră, de asemenea, mașinile argintii (15,9%) și gri (14%). Europenii preferă și mai mult griul (25,9%), urmat de vehiculele negre (24,5%).

Un procent similar de vehicule negre se regăsește și în SUA (24,7%). Totuși, acestora le plac și mașinile albe (20,9%) și argintii (17,3%).

"71% dintre mașinile verificate pe platforma noastră au fost monocrome - negru, alb, gri sau argintiu. Acest lucru nu face decât să dovedească faptul că oamenii s ...citeste mai departe despre "De ce maşinile roşii au şanse mari să sfârşească în accidente. Culorile mai puţin predispuse la evenimente rutiere grave" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 583 ori