Bilanțul unui șofer după 12.000 de kilometri cu Dacia Spring. "Când trec pe lângă benzinării, scuip în sân și-mi fac cruce"

Luni, 29 August 2022, ora 12:32
975 citiri
Bilanțul unui șofer după 12.000 de kilometri cu Dacia Spring. "Când trec pe lângă benzinării, scuip în sân și-mi fac cruce"
Dacia Spring în trafic FOTO Facebook/ Tamasanu Radu

Tot mai mulți români sunt interesați de achiziția unei mașini electrice, însă unii amână o decizie descurajați de prețurile mari sau de stațiile de încărcare insuficiente, în timp ce alții documentează subiectul.

Un român care a cumpărat o mașină electrică de la Dacia a făcut bilanțul după ce a condus-o 12.000 de kilometri. Șoferul se declară mulțumit de autovehicul, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"După 12.000 km constat că Dacia Spring este o mașinuță estrem de versatilă și economică: 8 lei/100km (încărcat acasă, contract Hidroelectrica), ideală pentru oraș și navete scurte. Te chinui puțîn la drumuri lungi dar, merită pentru economiile pe care le faci în restul anului: 98%. Cazul meu: soția nu are permis și, o termică in plus nu se justifică", a scris șoferul pe grupul Dacia Spring România, de pe Facebook.

"Cu Spring-ul nu mă încumet să fac drumuri lungi"

Și alți posesori de Dacia Spring se declară mulțumiți de mașină, însă unii subliniază că o folosesc doar în oraș sau pe distanțe scurte.

"Pentru drumuri lungi se poate închiria o fosilă, eu așa intenționez să fac după ce vând a 2a mașină. Cu Spring-ul nu ma încumet să fac drumuri lungi, din rațiuni de siguranță în primul rând."

"Noi mai păstrăm o fosilă (la propriu) de Logan pentru maxim 2 drumuri lungi pe an (până când or mări de 10 ori impozitul pentru ea), facem o asigurare pe o lună când o folosim. În rest, 99,9% folosim "trotinetă" electrică, e o mașină ideală pentru oraș și o rază de 200 de km în jurul domiciliului. Încărcare acasă 50% (Hidroelectrica, 0,75 lei/kWh) și 50% gratuit la Kaufland. Costuri cam de 10 ori mai mici față de fosilă, amortizarea prețului de 8.000 euroi in maxim 5 ani."

"Am fost cu Springul, de la Tg. Mureș la Oradea, săptămâna trecută, am prins mama furtunilor dincolo de Huedin, prin munți. Mi-a ajuns apă la nivelul ușii, într-o parcare, dar nu a intrat la baterie. S-a comportat mașinuța mai bine că noi, oamenii.

În weeekend am mers cu benzinarut de la Mureș la Reșița. I-am dat pe autostrada 140, și am scos pe tot drumul un consum total de 65l de combustibil, 100 de euro.

Cu banii ăștia încărcam electrică 2 ani."

"Când trec pe lângă benzinării, scuip în sân și-mi fac cruce. Am trecut și eu pragul de 10.000 de km, îi calculez în litri x 8 lei." ...citeste mai departe despre "Bilanțul unui șofer după 12.000 de kilometri cu Dacia Spring. "Când trec pe lângă benzinării, scuip în sân și-mi fac cruce"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
#Dacia Spring, #bilant, #consum, #cheltuieli, #Sofer, #proprietar, #multumit , #Stiri Auto