Testele la care Dacia Spring a obținut punctaj maxim. Care sunt rezultatele pentru consum și autonomie

Vineri, 26 August 2022, ora 11:22
678 citiri
Testele la care Dacia Spring a obținut punctaj maxim. Care sunt rezultatele pentru consum și autonomie
Dacia Spring FOTO dacia.ro

Au fost anunțate rezultatele la cea mai nouă sesiune de evaluare desfășurată în cadrul testelor de emisii Green NCAP, lansate în urmă cu trei ani și jumătate, în cadrul cărora sunt evaluate emisiile mașinilor atât în laboratoarele din opt țări europene, cât și în condiții reale pe șosea.

Mașinile care au fost testate de această dată au fost modelul electric românesc Dacia Spring și Toyota Aygo X, ambele lansate pe piață la începutul anului trecut.

Fiecare mașină testată primește un index de calitate a aerului, acordat atât pe baza unui test realizat pe șosea, dar și pe baza unor teste de laborator.

Aceste teste evaluează emisiile de hidrocarburi nearse, monoxid de carbon, oxid de azot și particule.

Testele realizate în laborator se fac la rece și la cald, precum și în modurile Eco, Sport și Highway.

Fiecare mașină testată mai primește și un index de eficiență energetică, acordat pe baza datelor referitoare la consum obținute în testele de laborator în condițiile enumerate anterior.

Cum a fost punctată Dacia Spring

În urma testelor, automobilul electric autohton Dacia Spring a obținut maximum de puncte, adică 5 stele verzi.

Pe baza testelor realizate pe șosea și în laborator, Spring a primit un index de calitate a aerului maxim, adică 10 din 10. Indexul de eficiență energetică, bazat pe datele de consum obținute în testele de laborator la rece și la cald, a fost de 9,8 din 10.

Indexul pentru gazele de eșapament a fost de asemenea maxim: 10 din 10, scrie promotor.ro.

Care este consumul mediu măsurat

Consumul mediu măsurat a fost de 18,5 kWh/100 km, ceea ce se traduce printr-o autonomie de 180 de kilometri. În testul de autostradă, consumul a fost de 23 kWh/100 km, ceea ce înseamnă că autonomia a fost de 140 de kilometri, în condițiile unei temperaturi de 23°C.

Raportul vorbește despre o mașină ecologică ideală, mai ales pentru cei care caută o variantă de mobilitate urbană individuală funcțională, curată, eficientă și accesibilă.

Spring nu se remarcă doar prin nivelul zero al emisiilor, ci și printr-un consum redus de energie.

Câte stele a primit Toyota Aygo X

Modelul Toyota Aygo X a primit 3,5 stele verzi. Mini crossover-ul japonez a fost punctat cu 6,2/10 la indexul de calitate a aerului maxim, 6/10 la cel de eficiență energetică șicu 4,8/10 la indicele pentru gazele de eșapament. ...citeste mai departe despre "Testele la care Dacia Spring a obținut punctaj maxim. Care sunt rezultatele pentru consum și autonomie" pe Ziare.com

Ce alimente să consumi pentru sănătatea fizică și mintală: 5 alimente pentru un organism sănătos
Ce alimente să consumi pentru sănătatea fizică și mintală: 5 alimente pentru un organism sănătos
În zilele noastre agitate și pline de provocări, sănătatea fizică și mintală ar trebui să fie puse în prim plan pentru a putea menține echilibrul și vitalitatea. Un aspect important de...
3 semne ca mașina ta de spălat are probleme
3 semne ca mașina ta de spălat are probleme
Știm, nu vrea nimeni să audă despre problemele pe care le pot avea, în general, electrocasnicele, și despre problemele pe care le poate avea mașina de spălat, în particular. Însă pentru a...
#Dacia Spring, #masini electrice, #teste, #NCAP, #emisii carbon, #consum, #autonomie , #Stiri Auto