Când va renunța Dacia complet la motoarele diesel. Mașinile vor folosi benzină sau GPL

Luni, 05 Septembrie 2022, ora 20:50
464 citiri
Când va renunța Dacia complet la motoarele diesel. Mașinile vor folosi benzină sau GPL
Modelul Jogger FOTO Facebook / Dacia

Producătorul auto Dacia a anunțat că are în plan să renunțe complet la motoarele diesel. Mașinile vor rula pe bază de benzină sau GPL, potrivit largus.fr.

Motorul diesel încă supraviețuiește pe mașinile Duster. Deși, cândva, era combustibilul preferat al francezilor, motorina nu mai e atât de dorită.

În prima jumătate a acestui an, modelul 1,5 dCi a reprezentat peste 50% din vânzările de Duster pentru Dacia.

Potrivit companiei, mașinile Duster care vor face parte din a treia generație nu vor mai avea motorul diesel.

Compania a precizat că, în prezent, cea mai mare cerere pentru varianta diesel vine de la persoanele juridice, care cumpără mașini pentru firme.

Decizia de a renunța la motoarele diesel a dus la apariția pe piață, în februarie 2023, a mașinii Jogger 1,6 E-Tech Hybrid, iar tehnologia va fi folosită şi pe Renault Clio, Captur sau Arkana, potrivit B1TV.

Mașinile Dacia, cele mai vândute în România

Potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV), în primele opt luni ale anului, înmatriculările de autoturisme noi au crescut în România cu 5,08% față de aceeași perioadă din 2021.

În clasamentul mărcilor de autoturisme noi înregistrate în Rțara noastră conduce detaşat Dacia, cu 24.148 de unităţi înmatriculate, urmată de Toyota - cu 6.860 unităţi, Hyundai (6.607) și Ford (6.062). ...citeste mai departe despre "Când va renunța Dacia complet la motoarele diesel. Mașinile vor folosi benzină sau GPL" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Dacia Duster, #motoare diesel, #Dacia Jogger, #benzina, #GPL , #Stiri Auto