Cum sa fii un sofer mai responsabil cu propriul autovehicul?

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 18:32
670 citiri
Cum sa fii un sofer mai responsabil cu propriul autovehicul?
masina FOTO: pixabay.com

Dincolo de toate costurile pe care o masina le presupune, aceasta reprezinta un strict absolut indispensabil pentru vremurile pe care le traim. Faptul ca depindem de mobilitate mai mult ca oricand, este un lucru care nu ar trebui sa mai surprinda pe nimeni, de aceea masinile sunt adesea vazute ca un mijloc de transport excelent, mai ales daca privim lucrurile prin prisma confortului. Durata de viata a unei masini insa este un aspect ce depinde foarte multe de modul in care este ingrijita, dar si de stilul de condus adoptat de catre sofer. Astfel, nu este gresit sa spunem ca o masina perfect functionala, implica o serie de responsabilitati pe care noi soferii trebuie sa le avem in vedere atunci cand ne dorim sa ne bucuram din plin de performante de condus cat mai ridicate.

Masinile, indiferent de specificatii sau de marca, sunt compuse dintr-o gama larga de componente cu o durata de viata limitata, pe care noi o putem doar prelungi prin a ne asigura ca ingrijim masina in mod corespunzator. Astfel, daca iti doresti o masina perfect functionala, pentru vreme cat mai indelungata, iata cateva moduri prin care poti deveni mult mai responsabil cu propriul autovehicul!

Utilizeaza intotdeauna anvelopele corecte

Alegerea anvelopelor corecte nu este un lucru ce se limiteaza doar la a a tine cont de sezoanele pentru care au fost concepute, astfel ca simultan este recomandat sa se tina cont cu strictete si de specificatiile masinii. Nu utiliza anvelope de iarna in timpul verii pentru ca acest lucru va duce la o uzura prematura a acestora, aspect ce se va transforma in mod cert intr-un cost aditional. Situatia este cat se poate de similara si in cazul clasicelor anvelope de vara, care nu trebuie utilizate nicidecum iarna. Mai mult decat atat, echiparea masinii cu anvelopele nepotrivite poate avea un un impact negativ si asupra performantelor de condus sau asupra sigurantei.

Inlocuieste la timp componentele uzate

In ciuda faptului ca avem foarte mare grija de propriile masini, in cele din urma, anumite componente vor ceda din pricina uzurii. In astfel de situatii, este recomandat sa se inlocuiasca de indata toate acele piese care dau semne de uzura, pentru ca defectarea spontana a acestora nu doar ca poate atrage dupa ele alte defectiuni mult mai costisitoare, insa iti pot chiar pune viata intr-un real pericol. Astfel, indiferent daca conduci un Nissan, Toyota, Mercedes sau orice alt model de masina, in prezent este atat de simplu sa gasesti piese auto, incat nu merita sa ne asumam niciun fel de risc. Exista totodata si posibilitatea de a opta pentru piese auto pentru Nissan obtinute din dezmembrari, lucru care te va scuti de o parte din cheltuieli.

Adopta un stil de condus cat mai putin agresiv

O alta modalitate prin care putem fi mult mai responsabili cu propriile masini este prin adoptarea unui stil de condus potrivit. Un stil de condus sportiv uzeaza prematur o multime de componente ale masinii (in special placutele de frana), astfel ca daca iti doresti sa prelungesti durata de viata a acestor componente, o solutie foarte buna este aceea de a adapta stilul de condus, astfel incat acesta sa fie cat mai putin agresiv/sportiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#automag, #dezmembrari, #piese auto , #Stiri Auto