Cum poţi ieşi în profit pe termen lung investind în mașini. Top 10 modele care vor crește în valoare

Luni, 20 Martie 2023, ora 04:00
573 citiri
Cum poţi ieşi în profit pe termen lung investind în mașini. Top 10 modele care vor crește în valoare
"Ford Puma are potențial mare să crească în valoare în anii următori ani" FOTO carVertical.com

Unii oameni investesc în acțiuni sau imobiliare, alții investesc în mașini. Deși orice fel de investiție presupune asumarea unui risc, alegând modelele potrivite de mașini este foarte probabil să puteți ieși în profit pe termen lung.

De obicei, mașinile care cresc cel mai mult în valoare sunt cele rare, exclusiviste și bine conservate. Experții auto de la carVertical au realizat un studiu in care au analizat o serie de mașini a căror valoare ar trebui să crească în viitor și să aducă profit proprietarilor lor.

"Investițiile în mașini necesită cunoștințe despre istoria lor și despre cerințele pieței. Dacă vreți să mergeți pe acest drum, evitați să luați decizii impulsive bazate pe emoții.

Alegeți modelul potrivit, înarmați-vă cu răbdare și după ceva timp vă veți putea vinde mașina la un preț mult mai ridicat", potrivit analizei.

Mercedes-Benz 190 (W201)

Mercedes-Benz 190 (W201) a fost un model extrem de popular la vremea lui, iar valoarea sa creștere în continuare. În anii 70, Mercedes-Benz a dedicat un buget de 10 ori mai mare pentru producția de mașini noi decât majoritatea rivalilor săi, drept urmare modelele sale mai vechi sunt deseori considerate indestructibile.

Cea mai puternică versiune a modelului 190, E 2.5-16 Evolution II, costă acum sute de mii de dolari, ceea ce este mult peste bugetul mediu al pasionaților de mașini.

Dar aveți în continuare șansa de a cumpăra mult mai ieftin o versiune standard a aceluiași model cu motor de 2,3, 2,5 sau 2,6 litri.

Toyota MR2 (Mk1)

Mașinile din seria MR2 au tot ce și-ar putea dori un adevărat pasionat – tracțiune spate, motor pe mijlocul mașinii, manevrabilitate sporită și cutie manuală de viteze.

Prima generație MR2, care abia cântărește o tonă, a fost fabricată cu compresor și putea accelera de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde. Este o mașină sport clasică unică cu 2 locuri și faruri pop-up.

Mazda MX-5

Mazda MX-5, cunoscută și sub numele de Miata, este un mare rival al Toyota MR2. Prima generație de MX-5 a fost fabricată între 1989 și 1997 și s-a bucurat de o imensă popularitate.

Miata este cunoscută pentru manevrabilitatea lină și pentru motoarele sale fiabile cu 4 cilindri care dezvoltă până la 133 CP. Dacă sunteți în căutarea unei investiții sigure și aveți puțin spațiu liber în garaj - MX-5 este una dintre cele mai bune opțiuni.

Mitsubis ...citeste mai departe despre "Cum poţi ieşi în profit pe termen lung investind în mașini. Top 10 modele care vor crește în valoare" pe Ziare.com

Marile bănci europene, profituri record în 2023. Suma depășită pentru prima dată în istorie
Marile bănci europene, profituri record în 2023. Suma depășită pentru prima dată în istorie
Pentru prima dată în istorie, cele mai mari bănci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate de peste 100 de miliarde de euro (108 miliarde de dolari), în contextul în care impulsul dat...
Ce tip de materiale și tehnologii sunt utilizate în construcția reductoarelor?
Ce tip de materiale și tehnologii sunt utilizate în construcția reductoarelor?
Vrei să înveți mai multe despre elementele esențiale care fac multe dintre mașinăriile utilizate de noi să funcționeze cu precizie și eficiență? Atunci ești în locul potrivit. În...
#masini, #pret, #carvertical, #profit, #SUV, #Mercedes, #ford , #Stiri Auto