CSA: Constatul amiabil scapa soferii implicati in accidente usoare de amenzi si puncte in minus

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 14:50
2688 citiri
CSA: Constatul amiabil scapa soferii implicati in accidente usoare de amenzi si puncte in minus

Persoanele care incheie o constatare amiabila in caz de accident nu vor mai plati amenzi si nici nu li se vor mai lua puncte de pe permisul de conducere, ci vor achita din anul urmator o polita de asigurari mai mare, a declarat miercuri presedintele CSA, Angela Toncescu, potrivit Newsin.

"Sanctiunea pentru cel vinovat va fi majorarea primelor de asigurare din anul urmator", a spus Toncescu, adaugand ca, din 1 ianuarie 2010, va intra in vigoare sistemul bonus/malus.

Persoanele implicate intr-un accident rutier fara vatamari corprale trebuie sa prezinte formularul de constatare amiabila cat mai repede societatilor de asigurare, pentru a primi documentul de introducere in reparatie.

Soferul trebuie sa depuna formularul in 24 de ore, deoarece nicio persoana nu poate circula cu masina avariata daca nu are document constatator de la Politie sau document de introducere in circulatie emis de asigurator.

Daca in 30 de zile, masina nu a fost reparata, soferului respectiv i se poate retine certificatul de inmatriculare, a precizat comisarul-sef Paul Toma, de la Politia Romana.

Presedintele directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea, a mentionat ca, odata cu introducerea, de la 1 iulie, a constatului amiabil, costurile societatilor de asigurari nu vor creste semnificativ.

"Vor fi doar costuri cu tiparirea formularului de constatare amiabila de accident si costuri interne de instruire a personalului, care nu sunt foarte mari", a spus Mustatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#accidente, # amenzi, # asigurari, # sanctiuni , #Stiri Auto