Criza deblocheaza traficul

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 10:41
2146 citiri
Criza deblocheaza traficul

Tot mai multi romani renunta la contractele de leasing sau folosesc transportul in comun in loc de taximetre. Criza economica deblocheaza traficul din marile orase. Daca, pana acum cateva luni, strazile Bucurestiului - considerat cel mai aglomerat orasal tarii - erau intesate de masini, de acum politistii spun ca au ramas doar cateva intersectii "dureroase", la ore de varf.

Cauze sunt mai multe, insa toate se leaga de lipsa banilor: masinile achizitionate "pe firma" s-au imputinat, bugetele familiale pentru combustibil sunt mai mici, iar multi dintre cei care au cumparat autovehicule in leasing incep sa renunte la ele pentru ca nu-si mai permit sa plateasca ratele.

Strazi tot mai libere

Pe de alta parte, vanzarile de autoturisme noi au scazut anul trecut cu 8,6%, la circa 285.500 de unitati, in timp ce inmatricularile masinilor la mana a doua au crescut cu 150%, ajungand la 300.000. Dupa triplarea taxei de poluare pentru masinile second-hand, vanzarile au scazut cu peste 50%.

Vanzarile de benzina au scazut deja

Potrivit presedintelui Asociatiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache, „criza este deja vizibila si este din plin resimtita si de benzinarii particulari“. El spune ca, incepand de pe 15 ianuarie, vanzarile au scazut cu 20%-25%, in conditiile in care in ultimele doua luni din 2008 cererea a fost mai mica cu 10%-15% fata de noiembrie si decembrie 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#bucuresti, #criza, #masini, #trafic , #Stiri Auto