Crestere spectaculoasa a actiunilor Tesla. Este cea mai puternica "explozie" din ultimii opt ani

Miercuri, 10 Martie 2021, ora 09:05
799 citiri
Crestere spectaculoasa a actiunilor Tesla. Este cea mai puternica "explozie" din ultimii opt ani
Actiunile Tesla au crescut cu 20 la suta intr-o singura zi FOTO Pixabay

Actiunile Tesla au crescut marti cu 20%, cel mai mare avans zilnic in aproape 8 ani, revenindu-si dupa un declin accentuat, in urma datelor care au aratat cresterea vanzarilor in China si a imbunatatirii ratingului acordat companiei de catre un analist, transmite Reuters.

Cresterea pretului actiunilor, care a adaugat 100 de miliarde de dolari la capitalizarea de piata a Tesla, a pus capat pierderilor consemnate de titluri in ultimele cinci zile, in contextul declinului indicelui Nasdaq, in care investitorii speriati de cresterea dobanzilor au abandonat actiunile companiilor cu evaluare mare.

Pierre Ferragu, analist la firma New Street Research, a imbunatatit ratingul Tesla de la neutru la cumpara si a marit pretul tinta al actiunilor de la 578 de dolari pe unitate la 900 de dolari pe unitate.

Actiunile Tesla au fost tranzactionate marti la circa 669 de dolari pe unitate. Cu toate acestea, pretul actiunilor Tesla este mai mic cu peste 20% comparativ cu un nivel record atins in ianuarie.

Tesla a vandut in februarie 18.318 vehicule fabricate in China, in crestere de la 15.484 in ianuarie, a anuntat autoritatea CPCA din industria auto chineza.

Dupa volatilitatea recenta a pietei, actiunile Tesla sunt cu 70% peste nivelul de acum sase luni.

Indicele Nasdaq a crescut marti cu 3,7%, cel mai mare avans din ultime cinci luni, pe fondul scaderii randamentelor obligatiunilor americane si interesului investitorilor pentru actiuni din sectorul tehnologiei, care au scazut in ultima perioada.

Titlurile Tesla au avut marti cea mai mare contributie la avansul de 1,4% al indicelui S&P 500, in care au fost incluse in decembrie.

VIDEO Doi tineri din Bucuresti, gasiti inghetati pe o banca de pe un bulevard: "Nu erau foarte coerenti"Marturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Moartea violenta a unui cunoscut profesor din Iasi. La 45 de ani, a murit de COVID-19, desi nu avea alte boliVIDEO Rusia incearca sa recupereze terenul pierdut. Drona de atac Altius va incepe testarea armamentelor dirijateFOTO Mama Antoniei, frumusete ravasitoare la 53 de ani ...citeste mai departe despre "Crestere spectaculoasa a actiunilor Tesla. Este cea mai puternica "explozie" din ultimii opt ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#actiuni, #tesla, #Elon Musk, #masini, #auto , #Stiri Auto