Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

COTAR: normele privind echiparea masinilor cu cauciucuri de iarna sa fie aplicate progresiv

COTAR: normele privind echiparea masinilor cu cauciucuri de iarna sa fie aplicate progresiv

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) solicita Ministerului Transporturilor aplicarea progresiva, in timp, a normelor prin care toti conducatorii auto sunt obligati sa-si pregateasca masinile pentru iarna cu cauciucuri, lanturi sau materiale antiderapante, informeaza NewsIn.

"Intrucat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii se lucreaza la normele care ii vor obliga pe soferii masinilor de mare tonaj sa circule pe timpul iernii doar daca au cauciucuri de iarna, iar proiectul noului Cod Rutier a fost completat de parlamentari cu obligarea tuturor conducatorilor auto de a-si pregati masinile de iarna cu cauciucuri, dar si lanturi sau materiale antiderapante, stabilindu-se taxe usturatoare pentru tractarea de urgenta si penalitati pentru timpul in care i-au blocat pe altii, ne exprimam nemultumirea fata de aceasta masura si refuzam sa credem faptul ca exista si alte inrerese, sau se incearca oprirea circulatiei autoturismelor cum se proceda inainte de 1989 la aparitia primei zapezi" spun reprezentantii COTAR.

Acestia precizeaza ca, inainte de a se aplica aceasta masura, este necesar ca reprezentantii Ministerului Transporturilor sa-si indeplineasca atributiile prevazute de lege, "intrucat, in conformitate cu prevederile art.3 alin. (1) din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, administratorul drumului public este obligat sa asigure viabilitatea acestuia".


In acest sens, considera reprezentantii COTAR, pe timpul sezonului rece, administratorul drumului trebuie, inainte de sosirea primei zapezi, sa instaleze parapeti in apropierea partii carosabile, "ceea ce nu a mai facut in ultimii ani", pentru a preveni blocarea traficului rutier cu zapada si sa incheie, din timp, contracte de deszapezire cu societati care au in dotare utilajele necesare acestei activitati, in stare de functionare si pregatite sa intervina la nevoie.


"Avand in vedere situatia economico-financiara actuala a tuturor transportatorilor, taximetristilor, scolilor de soferi, dar si a populatiei in general, ne exprimam convingerea ca aceasta masura va fi aplicata in mod progresiv, esalonat in timp" mai spun reprezentantii COTAR.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1849 ori
Citeste mai multe desprecotar norme cauciucuri iarna