Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractul de vanzare a Opel catre Magna ar putea fi semnat miercuri

Contractul de vanzare a Opel catre Magna ar putea fi semnat miercuri

Semnarea contractului de vanzare a producatorului auto Opel catre compania canadiana Magna ar putea avea loc la mijlocul saptamanii viitoare, probabil miercuri, a declarat duminica un lider sindical belgian, pentru AFP.

"Plec de la ideea ca semnarea va avea loc la mijlocul saptamanii, probabil miercuri", a afirmat Rudi Kennes, de la sindicatul socialist belgian FGTB. "Aceasta depinde de evolutia negocierilor in Germania asupa participatiei personalului, de 10% din capital", a adaugat el.

O reuniune pe aceasta tema este programata luni. Semnarea contractului a fost prevazuta initial pentru joia trecuta. In Belgia, sindicatele si conducerea uzinei Opel din Anvers au ajuns la un acord de principiu asupra economiilor ce trebuie realizate, dar ramane de negociat ce insemna exact aceste economii la nivel de detaliu, a explicat liderul sindical belgian.

Sindicatele si conducerea uzinei din Anvers au decis luni sa studieze in comun modalitati care ar permite sa se realizeze economii de 20,2 milioane de euro pe an la costurile salariale, pe o perioada de patru ani.

Vineri seara, comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, prezentase inmgrijorarile Comisiei Europene in legatura cu ajutoru promis de autoritatile germane pentru Opel, precizand ca a gasit "indicii semnificative" ca sprijinul era conditionat de preluarea de catre Magna, ceea ce contravine regulilor europene de concurenta.

Germania, care a dirjat procesul de preluare a Opel si si-a impus cumparatorul favorit, proucatorul canadian de componente auto Magna, asociat cu banca rusa Sberbank, este acuzata de alte state, mai ales Belgia si Marea Britanie, ca a acordat ajutoare financiare in scopuri protectioniste.

Totusi, in ciuda ingrijorarilor facute publice de Bruxelles, surse guvernamentale germane au declarat publicatiei Der Spiegel ca semnarea contractului de vanzare a Opel catre Magna va avea loc saptamana viitoare. Initial, semnarea contractului era programata pentru joi, la un birou notarial din Frankfurt, insa neintelegerile cu autoritatile si sindicatele din unele state au intarziat procedura.

In plus, potrivit legislatiei germane, fiecare pagina din contract - care are mai multe sute de foi - trebuie citita in fata celor implicati, astfel ca procedura poate dura foarte mult. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1454 ori
Citeste mai multe desprevanzare opel magna auto