Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana ar putea acorda ajutor financiar unei fabrici Ford din Belgia

Comisia Europeana ar putea acorda ajutor financiar unei fabrici Ford din Belgia


Comisia Europeana a anuntat ca este posibil sa utilizeze diferite instrumente financiare pentru a sprijini reconversia profesionala a muncitorilor de la fabrica pe care Ford o va inchide in Belgia pana in 2014.

In acest moment CE analizeaza impreuna cu autoritatile belgiene posibilitatile existente, iar seful guvernului belgian si cel al guvernului flamand si-au exprimant speranta ca aceste ajutoare europene se vor concretiza, scrie Agerpres, citand AFP.

"La fel ca si in cazurile anterioare de concedieri masive, Comisia Europeana este gata sa discute cu autoritatile belgiene ce poate fi accesibil via Fondul european de ajustare la globalizare", a declarat vineri Jonathan Todd, purtator de cuvant al Comisiei.

FEG dispune de 500 milioane de euro anual pentru reinsertia profesionala a muncitorilor afectati de consecintele globalizarii. Todd a reamintit ca pentru a putea beneficia de sprijinul FEG este nevoie sa existe o legatura intre locurile de munca pierdute si efectele globalizarii economiei.

FEG poate finanta programe de formare profesionala, consiliere sau sprijin in infiintarea unei societati fiind folosit deja petnru sprijinirea fostilor salariati de la Renault, PSA, Saab si General Motors.

De asemenea, Comisia Europeana a mai informat vineri ca in data de 8 noiembrie comisarul european pentru Industrie, Antonio Tajani, va prezenta un plan de actiune pentru dezvoltarea unei industrii auto competitive si durabile in Europa, plan botezat "Cars2020". Acest plan este destinat sa raspunda tocmai la intrebarile ridicate de situatia de la Ford Genk.

In fine, fondurile regionale pentru sprijinul regiunilor in tranzitie economica ar putea fi utilizate si ele insa soarta acestor fonduri face in prezent obiectul unor discutii aprinse cu privire la bugetul Uniunii Europene.

Ford Motor a anuntat joi un plan de restructurare a operatiunilor sale din Europa, unde grupul estimeaza ca va inregistra pierderi de peste 1,5 miliarde de dolari in acest an. In total, Ford va elimina 13% din efectivele sale in Europa si va inchide trei uzine din regiune - una din Belgia si doua din Marea Britanie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1612 ori