Co-fondatorul Uber, Travis Kalanick, a demisionat si si-a vandut toate actiunile

Miercuri, 25 Decembrie 2019, ora 10:40
1566 citiri
Co-fondatorul Uber, Travis Kalanick, a demisionat si si-a vandut toate actiunile
Foto: Arhiva Pixabay

Co-fondatorul Uber Travis Kalanick a demisionat din consiliul de administratie si si-a vandut toate actiunile la compania de ride-sharing, pentru a se concentra pe infiintarea unor "bucatarii fantoma" pentru servicii de livrare a mancarii.

Kalanick, care a contribuit la fondarea Uber in 2009 si a detinut la un moment dat controlul aproape complet asupra acesteia, a demisionat in 2017 din functia de director general, la presiunea investitorilor, in urma mai multor scandaluri, transmite Reuters.

El se va retrage din consiliul de administratie al Uber la sfarsitul acestui an, a anuntat marti compania.

Stilul belicos al lui Kalanick a transformat Uber in cea mai mare companie de servicii de transport din lume si a revolutionat industria taximetriei, reprezentand o provocare pentru reglementarile in domeniul transporturilor.

"Foarte putini antreprenori au construit ceva atat de profund cum a facut Travis Kalanick cu Uber", a afirmat directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, intr-un comunicat, laudand "viziunea si tenacitatea" acestuia.

Kalanick a fost acuzat insa pentru o serie de scandaluri si plangeri legate de stilul sau de conducere. Acestea au avut ca rezultat o revolta a actionarilor, care l-au inlaturat de la conducerea companiei.

Kalanick a afirmat intr-un comunicat ca Uber fiind acum o companie publica, a dorit sa se concentreze pe proiectele sale actuale de afaceri si filantropice.

In prezent, Kalanick lucreaza la un startup cu obiectivul de a construi bucatarii profesioanale mari si a le inchiria pentru restaurante. "Bucatariile fantoma" vor pregati mancare pentru a fi livrata, fara costul angajarii chelnerilor si a spatiilor pentru restaurante.

Compania, cunoscuta sub numele de "CloudKitchens" a atras pana in prezent fonduri in valoare de 400 de milioane de dolari de la investitori, potrivit Crunchbase.

Un purtator de cuvant a declarat luni ca Travis Kalanick si-a vandut intreaga participatie la Uber, in valoare de peste 3 miliarde de dolari, documentele finale urmand sa fie depuse la autoritatile de reglementare joi, dupa Craciun.

Actiunile Uber au scazut cu peste 30% dupa listarea la bursa din luna mai, investitorii devenind sceptici in privinta modelului de afaceri al companiei si a capacitatii acesteia de a deveni profitabila.

Analistii firmei Wedbush au salutat marti plecarea lui Kalanick, afirmand ca ramanerea lui in consiliul de administratie ar fi reprezentat o distragere. ...citeste mai departe despre "Co-fondatorul Uber, Travis Kalanick, a demisionat si si-a vandut toate actiunile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#cofondator UBER demisionat , #Stiri Auto