Chrysler reprezinta pentru Fiat un "bilet de loterie"

Marti, 03 Februarie 2009, ora 13:41
1660 citiri
Chrysler reprezinta pentru Fiat un "bilet de loterie"

Alianta cu Chrysler este pentru Fiat un "bilet de loterie", care poate sa nu valoreze nimic in cazul in care constructorul auto american nu se redreseaza, a declarat presedintele grupului italian, Sergio Marchionne, pentru Wall Street Journal.

In cadrul aliantei Chrysler-Fiat, anuntata pe 20 ianuarie, constructorul auto italian urmeaza sa achizitioneze 35% din Chrysler, in schimbul accesului la tehnologie. Cele doua parti au semnat un acord neangajant care va fi finalizat in aprilie.

Potrivit lui Marchionne, Fiat va studia structura productiei si finantele producatorului american, inainte ca grupul sa prezinte, pe 17 februarie, guvernului SUA strategia de afaceri pentru a dovedi ca este viabil, in baza careia ar trebui sa primeasca o finantare de 4 miliarde de dolari.

"Nu vreau sa am 35% din nimic pentru urmatorii cinci ani. Scopul meu este de a obtine, eventual, bani", a precizat oficialul, preluat de Mediafax.

El considera ca producatorul auto american poate fi viabil, insa nu este sigur ca grupul are nevoie de cele trei marci pe care le construieste, respectiv Chrysler, Dodge si Jeep.

Chrysler va avea nevoie de trei miliarde dolari pentru a dezvolta noi vehicule cu tehnologia Fiat, a estimat Marchionne.

Parteneriatul va permite Fiat sa revina pe piata americana, unde poate exporta, in primul rand, modelul Fiat 500.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#fiat, #chrysler, #auto, #500 , #Stiri Auto