Chrysler face e forturi pentru a evita falimentul

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 11:15
1368 citiri
Chrysler face e forturi pentru a evita falimentul

Chrysler LLC, care are 30 aprilie ca termen limita pentru reducerea costurilor sau intrarea in faliment, a ajuns la un acord preliminar cu cel mai mare sindicat al sau din Statele Unite si a castigat validarea unui nou acord cu muncitorii canadieni, relateaza Bloomberg.

Membrii sindicatului muncitorilor din industria auto americana (UAW) inca trebuie sa voteze asupra constractului de reducere a costurilor, potrivit unui comunicat publicat duminica.

Angajatii reprezentati de sindicatului muncitorilor din industria auto canadiana au aprobat, la randul lor, un contract care ar putea reduce consturilor producatorului auto cu 240 milioane dolari canandieni (197 milioane dolari) anual.

Astfel, incercarile grupului Chrysler de evitare a unui faliment impus de guvern beneficiaza de noi actiuni de sprijin. Angajatii care fac parte din sindicat trebuie sa accepte sa lucreze sub un contract mai putin generos, pentru ca producatorul american sa poata forma o alianta cu Fiat SpA si sa poata primi alte ajutoare financiare din partea guvernului Statelor Unite si a celui Canadian.

"Sansele ca grupul sa reuseasca sunt mai mari acum, dar nu as putea spune ca pericolul a trecut cu totul", a spus Erich Merkle, un analist independent al industriei auto, preluat de NewsIn.

Chrysler a primit un imprumut de 4 miliarde dolari din partea guvernului la incputul lui ianuarie si i-au fost promisi alti 500 milioane dolari. Ar putea primi 6 miliarde dolari drept imprumuturi suplimentare prin incheierea unei aliante cu producatorul italian Fiat, inainte de 30 aprilie.

"Chrysler continua sa isi indrepte atentia catre termenul limita impus de guvernul american si cel canadian. Anunturile de saptamana aceasta reprezinta pasi inainte pentru atingerea acestui obiectiv", a declarat Shawn Morgan, un purtator de cuvant al companiei.

Noul contract UAW trebuie sa fie validat de cei 26.800 de angajati din Auburn Hills, Michigan, reprezentati de sindicat.

Sindicatul muncitorilor din industria auto canadiana reprezinta aproximativ 8.000 din angajatii Chrysler din Ontario si a anuntat duminica printr-un comunicat ca 87% din voturi au fost pentru aprobarea noului contract.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#chrysler, # fiat, # sindicat, # muncitori, # acord, # auto , #Stiri Auto