Ce spune Comisia Europeana despre posibilitatea de a interzice Uber

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 15:25
2803 citiri
Ce spune Comisia Europeana despre posibilitatea de a interzice Uber
Foto: Facebook/Uber

In contextul controversei legate de aplicatia de transport Uber si protestul taximetristilor, a venit o prima reactie si de la Comisia Europeana.

"Comisia Europeana nu vrea sa ucida inovatia sau platformele inovative. Nu poti interzice un serviciu, ci trebuie gasite metode de impozitare. De fapt, cred ca aici este problema.

Trebuie gasite metode ca impozitele respective sa fie platite usor, online. Vorbim despre o provocare, despre cum pot fi colectate taxele si impozitele pentru servicii de tip Uber. Cred ca se pot gasi solutii.

Inca o data spun ca e important ca taxele sa poata fi platite usor. Repet, in opinia mea nu este o solutie sa interzici un serviciu, ci mai degraba sa gasesti metode pentru a colecta impozitele din acea activitate", a declarat vicepresedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, citat intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aproximativ 800 de transportatori, majoritatea taximetristi, au protestat miercuri in fata Guvernului fata de ceea ce ei numesc pirateria din domeniul transportului de persoane, desfasurata in special prin platforma Uber.

O delegatie a lor a fost primita la Guvern de ministrul Consultarii Publice, Gabriel Petrea.

Ulterior, joi, premierul Sorin Grindeanu a precizat ca Guvernul nu va da o ordonanta de urgenta pentru a rezolva nemultumirile taximetristilor, solutiile urmand a fi adoptate, in urma unor dezbateri, prin proiect de lege.

Iata ce spun Uber si Primaria Capitalei despre protestul de miercuri

Citeste si Taximetristii, in razboi cu aplicatiile de smartphone. De ce au pierdut partida?

B.B. ...citeste mai departe despre "Ce spune Comisia Europeana despre posibilitatea de a interzice Uber" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Comisia Europeana Uber , #Stiri Auto