CE catre producatorii auto: Ajutati-va singuri!

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 13:53
1830 citiri
CE catre producatorii auto: Ajutati-va singuri!

Comisia Europeana a reafirmat astazi ca producatorii auto trebuie mai intai sa incerce sa supravietuiasca singuri conditiilor economice dificile si orice ajutor guvernamental ar trebui sa fie temporar si conform regulilor Uniunii Europene, relateaza Reuters.

Luna aceasta, Franta a dat nastere unei dezbateri in legatura cu protectionismul, prin oferirea unui imprumut guvernamental de 6 miliarde euro (7,69 miliarde dolari) companiilor Renault si PSA Peugeot-Citroen in schimbul promisiunii acestora de a nu inchide fabricile din Franta.

Comisia Europeana, care cerceteaza momentan schema de ajutor, si-a exprimat dubiile in legatura cu aceasta finantare, ce ar putea incalca regulile pietei unice. Comisia si-a exprimat rezervele si cu privire la pachetul de sprijinire a industriei auto italiene, de 1,2 miliarde euro.

"Responsabilitatea primara in tratarea crizei este a industriei, a companiilor individuale si organelor de conducere", informeaza un document al Comisiei.

Comisia Europeana
i-a indemnat pe producatorii auto sa abordeze problemele structurale referitoare la eficienta productiei si utilizarea capacitatii.

Industria auto a Uniunii Europene, care are vanzari anuale de 780 miliarde euro si angajeaza 12 milioane de persoane, a anuntat ca productia ar putea scadea cu cel putin 15% anul acesta, iar companiile din sector ar putea avea nevoie de ajutor financiar de pana la 15 miliarde euro.

Astazi, Comisia Europeana a anuntat ca cerceteaza ca detaliile unui plan spaniol de 4 miliarde euro, destinat sprijinirii sectorului auto, sa fie in conformitate cu regulile Uniunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#comisia europeana, # economice, # temporar, # imprumut, #auto , #Stiri Auto