Cate accidente provoaca masinile bulgaresti in Romania

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 17:13
1456 citiri
Cate accidente provoaca masinile bulgaresti in Romania

In primul semestru, masinile inmatriculate in Bulgaria au produs in Romania cu 31% mai multe accidente decat in aceeasi perioada a anului trecut, adica 1.798, conform NewsIn.

"Acestea reprezinta 34,6% din numarul total de 5.190 de dosare avizate in primul semestru al acestui an, ca urmare a accidentelor produse in tara noastra de vehiculele inmatriculate in Uniunea Europeana si alte state membre ale Sistemului International Carte Verde.

Comparativ cu aceeasi perioada din 2010, aceasta pondere a crescut cu 7,4 puncte procentuale", se mentioneaza in comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

 

Pe locurile urmatoare se situeaza: Italia, cu 584 dosare de dauna avizate, Spania (526 dosare), Germania (478 dosare), Ungaria (391 dosare) si Franta (313 dosare).

Prin urmare, accidentele produse de vehiculele inmatriculate in aceste sase tari au condus la avizarea unui numar cumulat de 4.090 dosare de daune (78,8% din total), in crestere cu 4,3% fata de anul trecut, aceeasi perioada. 

"Se constata astfel ca daunele avizate ca urmare a accidentelor produse de vehiculele din Bulgaria sunt in continua crestere, numarul acestora evoluand pe acelasi trend puternic ascendent pe care s-a inscris inca de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", se mai spune in comunicat. In tot anul 2010, numarul acestora a fost de 3.155, fata de 204 cat s-a inregistrat in 2006, adica de 15 ori mai mare.

"Din solicitarile de informatii primite la Comisie, am constatat ca sunt persoane pagubite in urma accidentelor provocate de vehicule inmatriculate in strainatate care nu stiu cui sa se adreseze pentru a obtine despagubirea.

De aceea, incepand de astazi (vineri, n.r.), proprietarii de vehicule din Romania vor putea gasi pe site-ul nostru un set de informatii utile care explica cui trebuie sa se adreseze pentru a obtine despagubirile in asemenea situatii, in functie de locul unde s-a produs accidentul si de tara in care este inmatriculat vehiculul vinovat", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#accident, #accident rutier, #daune accident, #inmatriculare bulgaria , #Stiri Auto